Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook
HomeInterieurAV&DomoticaAV&Domotica nieuwsDe robot als manager: 10 hot consumer trends voor 2017

Wat kunt u verwachten van 2017?

De robot als manager: 10 hot consumer trends voor 2017

De robot als manager: 10 hot consumer trends voor 2017
ArtificiŽle intelligentie (AI) is nog niet helemaal doorgedrongen in ons dagelijks leven. Toch geloven ervaren internetgebruikers dat 2017 de doorbraak wordt van de AI robot op de werkvloer, maar ook thuis. 35% van de respondenten verwacht dat robots een grotere†rol als assistent zullen krijgen op het werk. 25% wil een robot als baas. Wat zijn de trends die we dit jaar mogen verwachten?

ďDe lijn tussen realiteit en virtuele wereld wordt almaar dunner. Consumenten passen de realiteit aan hun eigen ervaringen aan en laten zich steeds vaker bijstaan door virtuele†en artificiŽle technologie. Consumenten willen daarom†overal en altijd mobiel zijn. Een energiezuinige, directe†en snelle internetverbinding dringt zich in 2017 op. Het is met andere woorden hoog†tijd voor 5G-netwerken."
Saskia Van Uffelen, CEO Ericsson Belux

De inzichten in de trends van morgen ťn de toekomst komen uit onderzoek van het Ericsson Consumer Lab onderzoeksprogramma. Het representatief onderzoek werd voor de zesde keer uitgevoerd bij 27 miljoen mensen in 14 belangrijke steden in oktober 2016.

10 trends die we vanaf 2017 mogen verwachten:

  1. Overal artificiŽle intelligentie: 35% van de ervaren internetgebruikers willen een AI assistent op het werk. Eťn op vier wil zelfs een robot als manager. De helft van de respondenten vreest dat AI robots de job zullen afnemen van een groot aantal mensen. †

  2. Internet der dingen: consumenten gebruiken steeds vaker apps. Dat zorgt voor een versnelde doorbraak van het internet der dingen (IoT). 40% van de respondenten is ervan overtuigd dat smartphones hun gewoontes zullen aanleren en voor hen automatisch taken zullen uitvoeren.

  3. Zelfrijdende wagens: autobestuurders zullen verdwijnen. 25% van de voetgangers zouden met een gerust gevoel oversteken als onze autoís zelf zouden rijden. 65% van de respondenten zou zich graag verplaatsen met een zelfrijdende auto. †

  4. Gecombineerde realiteit: bijna 80% van de virtual reality gebruikers zeggen dat het verschil tussen virtuele en echte realiteit binnen 3 jaar niet meer te onderscheiden zal zijn. De helft van de respondenten willen handschoenen en schoenen waarmee ze met virtuele objecten kunnen interageren. †

  5. Ons lichaam in de war:†zelfrijdende autoís zullen zorgen dat er meer mensen kampen met reisziekte. 30% denkt er zelfs medicatie voor te moeten zullen nemen. †Eťn op drie wil ook pillen voor de virtuele realiteit.

  6. Veiligheidsparadox van de smartphone: meer dan de helft van de smartphonegebruikers vertrouwen op alarmen en meldingen op hun slimme telefoon. Van de smartphonegebruikers die aangeven zich veiliger te voelen dankzij hun telefoon, geeft 60% toe dat ze meer risicoís nemen omdat ze blindelings vertrouwen op hun smartphone.

  7. Sociale nieuwsbronnen: Consumenten schakelen bewust hun sociale media in als nieuwsbronnen. Eťn op drie van de respondenten bevestigt dat sociale media hun primaire nieuwsbron is. 25% geeft aan hun contacten waardevoller te vinden dan politici.

  8. Augmented personal reality: Meer dan 50% van de respondenten wil een VR-bril gebruiken om beter te zien in het donker en om hen mogelijke gevaren te signaleren. Eťn op drie zou ook graag storende factoren rondom hen wegfilteren.

  9. Privacy-dilemma: 40% van de ervaren internetgebruikers wil enkel geŽncrypteerde diensten gebruiken. Ongeveer 50% is tevreden met goede privacy standaarden voor alle diensten. Eťn op drie zegt dat privacy niet meer bestaat. †

  10. Technologie voor iedereen: Meer dan 40% van de ervaren internetgebruikers wil al zijn producten via de vijf grootste IT bedrijven. Van die 40 %, verwacht drie op vijf dat dat binnen de vijf jaar mogelijk zal zijn.

consumer willingness to interact with AI in different contexts
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
10 januari 2017
Bron: Bepublic
Nieuwsarchief:   

Meer nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
ZOEKeenARCHITECT.be
Reeds 3699 referenties in woord en beeld.
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba