Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Woontoren in Hasselt legt vinger op de wonde  

Woontoren in Hasselt legt vinger op de wonde
Verschillende dagbladen berichten over de woontoren in Hasselt die zou voorbehouden worden aan mensen jonger dan 32 jaar. Dit om een dergelijk woonproject voor die groep betaalbaar te houden. De Vlaamse Confederatie Bouw wijst op het belang van een adequaat aanbod aan flats en woningen om de prijzen van vastgoed niet op de spits te drijven. Zo kunnen betaalbaarheid en keuzevrijheid voor de Vlamingen gewaarborgd worden.
Ruimte om te wonen en te werken is niet onder ťťn noemer te vatten. Maar varieert net naargelang de levensfase van een individu of van een gezin. Keuzevrijheid, op basis van de meest uiteenlopende beweegredenen, staat dan ook voorop.

Om die keuze te blijven garanderen en de vastgoedprijzen niet te laten ontsporen Ė tegen 2050 zullen er immers 550.00 gezinnen zijn bijgekomen Ė is het aan de overheid om een optimaal klimaat te creŽren waarbinnen de bouwsector kwalitatieve voldoende, uiteenlopende woonprojecten kan verwezenlijken.

De beleidsintenties die vervat zitten in het Beleidsplan Ruimte Vlaanderen zullen de betaalbaarheid verder onder druk zetten omdat het stagnerende aanbod de stijgende vraag niet kan volgen. Hoewel de Vlaming de afgelopen decennia kleiner is gaan bouwen, is de kostprijs toegenomen. De vergelijking met WalloniŽ is frappant, zeker voor wat betreft flats : terwijl in 1990 een nieuw appartement in Vlaanderen gemiddeld 123 m≤ groot was, is dit stelselmatig afgenomen tot een gemiddelde van 66 m≤ vorig jaar. In WalloniŽ zijn flats momenteel gemiddeld bijna 10 m≤ groter. De kostprijs ligt er gemiddeld evenwel lager.

Zie ook: Allereerste appartementsgebouw met leeftijdslimiet voor bewoners
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
29 augustus 2017
Nieuwsarchief:   

Meer vastgoednieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba