Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

BAM verkoopt stadioncomplex Zwolle  

BAM verkoopt stadioncomplex Zwolle
AM Real Estate Development, deel uitmakend van Koninklijke BAM Groep nv, heeft het stadioncomplex Zwolle verkocht aan de Zwolse Lenferink Groep. Het stadioncomplex is ontwikkeld en de afgelopen jaren geëxploiteerd door AM Real Estate Development. De transactie volgt uit BAM’s strategie ‘Building the present, creating the future’, waarin de vastgoedportefeuille in de strategische periode tot 2020 wordt verlaagd tot onder een niveau van € 500 miljoen (31 december 2016: € 630 miljoen).

In dat kader past BAM de vastgoedportefeuille aan door omzetting van posities voor het ontwikkelen van vastgoed buiten het economisch kerngebied in cash. De opbrengsten worden aangewend om equity light te investeren in het economisch kerngebied – de Randstad en een aantal regio’s en steden daarbuiten met een manifeste vraag naar nieuwe woongebieden.

Door deze verkoop neemt BAM’s vastgoedportefeuille af met ongeveer € 45 miljoen. De transactie geschiedt tegen boekwaarde en kent door de aflossing van externe financiering een gering positief kaseffect.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
4 juli 2017
Bron: BAM
Nieuwsarchief:   

Meer vastgoednieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba