Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Dulcis I en II bepalen mee uitzicht in centrum van Kalmthout  

Dulcis I en II bepalen mee uitzicht in centrum van Kalmthout
Eind maart start Bouwonderneming Jos Dejongh met de werken voor de realisatie van het nieuwbouwproject Dulcis I. Het wordt ingeplant op de hoek van de Kapellensteenweg en de recent aangelegde Zoete Dreef, pal in het centrum van Kalmthout. Deze nieuwbouw met handelsruimten en appartementen zal het uitzicht in die buurt mee bepalen. Nadien wordt aan de Zoete Dreef zelf het woonproject Dulcis II opgetrokken.

In het project Dulcis I (Dulcis: ďzoetĒ in het Latijn) op de hoek van de Kapellensteenweg en de Zoete Dreef wordt de benedenverdieping volledig ingepalmd door 3 commerciŽle ruimten (1 grote en 2 kleinere). Jaren geleden was op deze locatie een Dexiakantoor gevestigd. Na voltooiing zal Belfius hier opnieuw neerstrijken in een van de handelsruimten.

Op de 1ste en 2de verdieping is er plaats voor 11 appartementen. Ze variŽren in oppervlakte van 55 tot 113 m≤. Door de plaatsing van zonnepanelen streeft de bouwheer naar een energiezuinig project (E-peil < 60). Elk appartement beschikt over 1 of 2 slaapkamers en een terras. Het gebouw wordt volledig onderkelderd. Zo krijgt elke eigenaar 1 of meerdere ondergrondse autostaanplaatsen en een individuele berging toebedeeld.

Verder zijn ook een fietsenstalling en een afvalberging voorzien. Het handelsgelijkvloers beschikt over een tuin en wordt afgedekt met een groendak. Dit zorgt voor een extra meerwaarde voor de achterliggende terrassen op de verdiepingen. Eind maart starten de bouwwerken voor Dulcis I. Normaal gezien kunnen de bewoners er eind 2018 intrekken.

Dulcis I en II bepalen mee uitzicht in centrum van Kalmthout
In het midden vooraan met schop Jos Dejongh omringd door toekomstige bewoners, 2 medewerkers van Mertens Architecten en enkele vertegenwoordigers van Belfius.

Zoete Dreef

Naast het parochiecentrum Zonnedauw in het centrum van Kalmthout is recent een nieuwe doodlopende straat aangelegd, de Zoet Dreef. Die moet ontsluiting bieden voor de daarachter gelegen verkaveling. De nieuwe straat is achteraan afgezet met paaltjes, zodat enkel wandelaars en fietsers erdoor kunnen.

Op een perceel van 1.700 m≤ in de Zoete Dreef wordt in een 2de fase het nieuwbouwproject Dulcis II opgetrokken. Het omvat 11 appartementen die in grootte variŽren van 55 tot 128 m≤. Ze hebben elk 1 of 2 slaapkamers. Naast een gemeenschappelijke fietsen- en afvalberging biedt de kelderverdieping ook ruimte voor een ondergrondse autostaanplaats en een individuele berging voor elk appartement.

Dulcis I en II bepalen mee uitzicht in centrum van Kalmthout
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
20 maart 2017
Bron: comtext
Nieuwsarchief:   

Meer vastgoednieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba