Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Handleiding huis kopen: De juiste locatie kiezen  

Handleiding huis kopen: De juiste locatie kiezen
Als je een huis wil kopen, is de locatie natuurlijk een van de allerbelangrijkste criteria. Een huis kopen enkel en alleen omdat je het leuk vindt en omdat het betaalbaar is, is geen goed idee. Het is natuurlijk ook belangrijk dat je het naar je zin hebt in de buurt, je gaat daar immers een lange tijd verblijven. Dus ook de gemeente, wijk, ja zelfs de straat waar het gelegen is, zijn van doorslaggevend belang. Let dus zeker op deze punten ...

1. Het ‘gevoel’ van de locatie

Veel mensen kiezen hun woonplaats uit nostalgische redenen: omdat ze in de streek zijn opgevoed, omdat ze er gestudeerd hebben of omdat er veel familie of vrienden wonen. Misschien heb je zelfs een nauwe band met een bepaalde wijk, een natuurgebied of een waterloop.

Ook moet je je afvragen of je in de stad, de voorstad of op het platteland wil wonen. Het ‘woongevoel’ is erg verschillend in het groen of tussen het beton.

2. De bereikbaarheid

Uiteraard zit je niet voortdurend in je woning. Je gaat ook werken, winkelen en zet af en toe een stapje in de wereld. Daarom is het belangrijk dat je toekomstige huis vlot bereikbaar is met de auto, de fiets en/of het openbaar vervoer. Vooral het woon-werkverkeer wordt nogal eens onderschat. Bedenk dat je vanuit je woonplaats elke dag van en naar je werkplek moet rijden. Om files en lange pendeltrajecten te vermijden is het handig om dicht bij je werkgever te gaan wonen.

3. De nabijheid van faciliteiten

Het is altijd handig als je in de buurt gaat wonen van scholen, supermarkten, bakkers, apothekers en andere voorzieningen. Ook enkele ontspanningsmogelijkheden (horeca, cultuurhuizen, sportfaciliteiten ...) in de buurt hebben is erg aangenaam. Vind je dat minder belangrijk? Dan kun je ook kiezen voor een klein dorp. Daar is het dan weer makkelijker om een tuin aan te leggen.

4. De reputatie van de buurt

Elke buurt heeft zijn pro’s en contra’s, maar sommige problemen kun je op voorhand heel goed inschatten. Ben je allergisch aan nachtlawaai? Ga dan niet bij de aanvliegroute van een luchthaven wonen. Wil je het te allen tijde droog houden? Koop dan geen huis in overstromingsgevoelig gebied. Sowieso is het een goed idee om eens in de krantenarchieven te duiken en na te gaan of er bekende problemen zijn met de woonlocatie die jij op het oog hebt.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
12 januari 2017
Nieuwsarchief:   

Meer vastgoednieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba