Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Vastgoed in Brussel: een fiscale en juridische update  

Vastgoed in Brussel: een fiscale en juridische update
2017 kondigt zich aan als een jaar vol verandering voor de Brusselse vastgoedmarkt. Of het nu over woonfiscaliteit gaat of over woninghuurrecht, er staat het komende jaar het één en ander op til in onze hoofdstad. Om nog maar te zwijgen over de specifieke informatieplichten die je er als vastgoedmakelaar in de oren moet knopen. Klaar voor een update? Tijdens een nieuwe Vastgoedacademie op 16 februari brengen enkele specialisten het hertekende Brusselse vastgoedlandschap voor ons in kaart.

Fiscale hervormingen

Op het vlak van woonfiscaliteit staat er heel wat te gebeuren. Brussels minister van Financiën Guy Vanhengel (Open VLD) maakt werk van een ingrijpende fiscale hervorming. Eén van de centrale componenten is een verschuiving van belastingen op werk naar belastingen op grond en onroerend goed.

Wijzigingen woninghuurrecht

Maar ook minister van Huisvesting Céline Frémault zit niet stil. Zij voorziet enkele wijzigingen aan het woninghuurrecht. Eén prioriteit is de invoering van een stelsel van medehuur. Andere nieuwigheden: de ‘bail glissant’ (of ‘proefhuren’) en afzonderlijke bepalingen voor studentenhuur (hoofdzakelijk rond duurtijd). En dit is nog slechts een greep uit de voorgestelde aanpassingen.

Informatieplichten

Verder gelden in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest ook enkele specifieke informatieplichten voor wie als vastgoedmakelaar panden verkoopt. Zowel in de vastgoedpubliciteit als in de onderhandse verkoopovereenkomst moet je rekening houden met enkele bijzonderheden.

Klaar voor een update? Tijdens deze Vastgoedacademie brengen enkele specialisten het hertekende Brusselse vastgoedlandschap voor ons in kaart.

BIV-erkende vormingsuren:  3 u

Praktisch

Wanneer: donderdag 16 februari 2017

Waar: Salons de Romree - Beiaardlaan 31, 1850 Grimbergen

Prijs (excl. BTW):
Standaardtarief: €150
CIB-leden, NAV-leden, BVS-leden, gemeentebesturen: €120

INSCHRIJVEN
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
12 januari 2017
Bron: Vivo
Nieuwsarchief:   

Meer vastgoednieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
De Vlaamse Renovatiedag
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba