Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Child Focus schakelt vastgoedmakelaars in bij opsporingen

Child Focus schakelt vastgoedmakelaars in bij opsporingen
Child Focus gaat vastgoedmakelaars inschakelen om nog beter vermiste kinderen te kunnen opsporen. Zo stelt Century 21 Benelux haar 182 kantoren ter beschikking om affiches uit te hangen, net zoals de drukbezochte vastgoedwebsite kan helpen bij sommige opsporingen. Daarnaast engageert de grootste residentiŽle vastgoedgroep zich om bij elke vastgoedverkoop een deeltje af te staan aan de Surf Safe-actie van Child Focus, die dient om kinderen en ouders extra te waarschuwen voor de risico's van het internet.

Child Focus zoekt constant naar mogelijkheden om vermiste kinderen en jongeren nog beter te kunnen opsporen. Daarom slaat de organisatie nu de handen in elkaar met de vastgoedmakelaars van Century 21 Benelux. De honderden lokale kantoren van de grootste vastgoedgroep in BelgiŽ geven de organisatie een extra platform om via affiches nog meer regiogebonden zoekacties te organiseren. Op de website van Century 21 zal bovendien ook een verwijzing komen naar de website en het noodnummer van Child Focus, zodat dagelijks duizenden nieuwe mensen hun weg naar de stichting vinden.

ďAls er een kind of een jongere vermist is, is visibiliteit een zeer belangrijke factor om de opsporing zo goed mogelijk te laten verlopen. Sociale media, websites, duidelijke affiches, alles kan helpen. Wat van Century 21 een interessante partner maakt, is hun grote regionale spreiding. Daardoor kunnen we heel gericht affiches verspreiden op plaatsen waar veel mensen komen en groeit ons bestaand affichagenetwerk gevoelig. Maar voorkomen is beter dan genezen. Preventiecampagnes zijn minstens even belangrijk en daarvoor kunnen we alle extra middelen gebruiken.Ē
Heidi De Pauw, CEO Child Focus

25.000 euro voor Surf Safe

Net daarom draagt Century 21 Benelux niet alleen haar steentje bij met de opsporingen, maar zal het Child Focus ook financieel steunen. Zo zullen de vastgoedmakelaars de komende weken bij elke woningverkoop een kleine financiŽle bijdrage doen aan Child Focus. In totaal zal er 25.000 euro worden ingezameld ten voordele van de ĎSurf Safeí-actie, die kinderen en ouders moet waarschuwen voor de gevaren van het internet.

ďAls vastgoedmakelaars willen we meer doen dan enkel huizen verkopen, en nemen we ook maatschappelijk onze verantwoordelijkheid. Als je dan weet dat problemen als sextortion - waarbij jonge meisjes afgeperst worden met fotoís van hen - meer en meer voorkomen, dan zijn dat zaken waar je je steentje moet proberen bij te dragen. Dat is wat we met deze samenwerking ook effectief willen doen.Ē
Isabelle Vermeir, operationeel directeur Century 21 Benelux

Century 21 zal het ingezamelde geld medio februari overhandigen.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
20 december 2016
Bron: Bereal
Nieuwsarchief:   

Meer vastgoednieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba