Vastgoed

Waarom zou u niet investeren in bedrijfsvastgoed?

Waarom zou u niet investeren in bedrijfsvastgoed?
Hoe lang zal het nog duren vooraleer spaarders een negatieve rente zullen ‘betalen’ op hun spaarkapitaal? Out of the box-denken en investeren in bedrijfsvastgoed biedt dan een rendabele uitweg. Want waarom nog traditioneel investeren in residentieel vastgoed als bedrijfsvastgoed het dubbele kan opleveren.

Bedrijfsvastgoedexpert Structura.biz uit Strombeek-Bever lanceert alvast opportuniteiten in kmo-units die tussen de 5 à 7% rendement kunnen opleveren, en dit al vanaf een instapprijs van 175.000 euro. Klara De Neve, CEO Structura.biz: “Succesvol rendement nastreven in vastgoed vergt gewoon een andere mindset. Denk niet meer aan appartementen of huizen, maar aan bedrijfskantoren, industriële panden of retailvastgoed, die zijn ook tastbaar en zichtbaar. Ze hebben in onze ervaring een bewezen hoog rendement, en de voordelen tegenover residentieel vastgoed aan gemiddeld 3,5% rendement zijn legio.”

Zeker van rendement

De meeste kmo-panden die Structura.biz momenteel te koop zet voor investeerders situeren zich in regio’s met een grote huurvraag door kmo’s. Een vraag die in sommige regio’s veel groter is dan het aanbod, zeker wanneer criteria als bereikbaarheid en ligging meespelen. Dit biedt opportuniteiten voor investeerders die zelf geen eindgebruiker zijn want ze zijn zeker van kwalitatieve, lange termijnhuurders. “Onze troef is dat we expertise hebben in een realistische en dus correcte waardebepaling van huur- en verkoopprijzen, door de lokale verankering van onze consultants en de kennis van de lokale markt. Daardoor kunnen investeerders uitgaan van een mooi rendement en de huurders van een correcte huurprijs”, aldus Klara De Neve.

Benefits voor eigenaar-verhuurders

Los van het hogere rendement is de meerwaarde van investeren in bedrijfsvastgoed significant. Het gaat telkens om langdurige huurovereenkomsten van minstens 3 jaar, de huurders zijn professionele partijen en doorgaans correcte betalers.

Een aantal belangrijke kostenposten verschuiven ook van verhuurder naar huurder. Die laatste krijgt de onroerende voorheffing ten laste, net als het onderhoud van parking, tuin… Het gebouwenbeheer is tegelijk eenvoudiger en dus goedkoper. Een professionele huurder belt immers niet naar de syndicus voor elke kleine herstelling; en hij investeert veelal zelf in de inrichtingswerken van zijn pand. De verhuurder hoeft de huurder ook geen EPC-certificaat te bezorgen en heeft ook niet de verplichting tot de installatie van bv. rookdetectoren.

Zowel verhuurder als huurder van het bedrijfsvastgoed vallen onder de gemene huurwet en zijn daardoor evenwaardige partners.

Investeren vanaf 175.000 euro

Er doen zich in de investeringsmarkt dus interessante ontwikkelingen voor. Enkele voorbeelden van realisaties van Structura.biz:
  • Breedveld in Beersel - 816 m² - 914.626 euro –1.121 euro huur - 5,12% rendement
  • Bright Business Park in Machelen - 216 m² - 237.600 euro - 1.100 euro huur - 5,30% rendement
  • De Hulst in Willebroek - 387 m² - 290.250 euro - 750 euro huur - 5,87% rendement.
  • Dansaert Park in Groot-Bijgaarden - 218 m² - 254.050 euro - 1.165 euro huur - 6,61% rendement

Ook interessant