Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Investeren in vastgoed 2.0 - hotels  

Investeren in vastgoed 2.0 - hotels
Sinds de historisch lage rente op het spaarboekje, zijn veel Vlamingen op zoek naar alternatieven voor hun geld. Voor sommigen is investeren in obligaties, aandelen of andere bankproducten een goed alternatief. Anderen zoeken hun heil in speculaties op luxeproducten zoals kunst. Een alternatief dat momenteel zijn rendement bewezen heeft is het investeren in vastgoed. Nog nooit werden in BelgiŽ zo veel woning gekocht en verkocht.

Ontdek hier de nieuwste trend in vastgoed

Klassiek vastgoed en nieuwe trend

Investeren in vastgoed bestaat al een tijdje en wint nog steeds aan populariteit, net omdat de spaarrente zo laag staat en de beurzen zeer wisselvallig presteren. Wie vastgoed zegt, denkt meteen aan appartementen en huizen. Dit noemt men de klassieke tak van de vastgoedmarkt. Daarnaast zoeken spaarders steeds meer formules waar ze niet een complete woning moeten aankopen, maar in interessante projecten kunnen investeren. Bouwprojecten aan zee, garageboxen, serviceflats of studentenkamers, we kennen ze allemaal wel.
Een nieuwe trend, die ontstaan is in Amerika met hotelketens als Marriott en Hilton, is het investeren in hotelkamers. Voor hotels is het een veilige manier om kapitaal voor een nieuw hotel te verkrijgen en voor de gewone burger is het een bijzonder interessante en laagdrempelige manier om de spaarcenten weer rendabel te maken.

Investeren in vastgoed 2.0 - hotels

Voordelen van jouw hotelkamer

Voor veel Vlamingen is hotelinvesteren een ongekende vorm van investeren. Het is echter een zeer veilige vorm van investeren en sparen dat aan populariteit aan het winnen is. Vooral ketens als Radisson, Holiday Inn en Accor, de grootste hotelgroep van Europa, werken tegenwoordig op deze manier. En met succes, want deze investering heeft enkele voordelen die uniek zijn:

1. Zonder zorgen

Je bent volledige eigenaar van jouw hotelkamer en de professionele uitbater zorgt voor een professioneel beheer er van. Je hoeft niet ter plaatse te zijn en als er zich problemen voordoen, lost het hotel management dit snel en efficiŽnt op. Het hotel heeft er ook baat bij jouw kamer goed te onderhouden en steeds netjes achter te laten, waardoor jouw investering jaren mee gaat. Het is een veilige en langdurige vorm van investeren, dankzij de professionele hoteluitbating.

2. Winstdeling

Zoals bij klassiek vastgoed wordt de eigendom vastgelegd per notariŽle akte. Het leuke aan hotelinvestering is dat je deelt in de hotelwinsten. Niet alleen voor jouw hotelkamer, maar ook voor de gemeenschappelijke delen, zoals het restaurant, de bar en de vergaderzalen. De winstdeling en het gemiddelde rendement, dat hoger ligt dan voor woningen en appartementen, maken dat investeren in een hotelkamer financieel zeer interessant is op langere termijn!

3. Bescherming tegen inflatie

Een hoge inflatie met een lage rente op de spaarboekjes betekent dat heel wat Vlamingen aan koopkracht moeten inboeten. We worden dus geleidelijk aan armer. Door de inflatie stijgen de dagelijkse prijzen. Als de lonen niet mee geÔndexeerd worden, is dit zeer nadelig voor de koopkracht. Een hotelinvestering kan echter een buffer tegen deze inflatie bieden. De uitbating van de hotels kunnen makkelijk de huurprijzen van kamers met de inflatie laten meestijgen.

Locaties bepalen succes!

Het spreekt voor zich dat hotelketens een duidelijke strategisch plan volgen. Ook het bepalen van nieuwe locaties voor hotels wordt goed uitgezocht. Zo wordt gekeken naar plaatsen waar veel toeristen komen, zoals de Belgische kust of historische steden, of naar plaatsen waar nieuwe en interessante Business Parks ontstaan. Momenteel zijn alle ogen echter gericht op de omgeving rond Brussels South Charleroi airport. Dit is de tweede grootste internationale luchthaven van BelgiŽ. Door het succes van Ryanair en de vele onderneming die Brussels South als een waardig alternatief voor Zaventem zien, verwelkomde de luchthaven vorig maar liefst 7 miljoen passagiers! Daarnaast bevinden zich enkele grote multinationals zoals ArcelorMittal en Caterpillar zich op deze bloeiende locatie.

Vraag gratis info


We kunnen enkel afsluiten door te besluiten dat er momenteel een heleboel financieel interessante alternatieven zijn op het klassieke spaarboekje. Vastgoed staat bij de Belgen op ťťn vanwege het hoog rendement. Investeren in hotelkamers is zeker een veilige en uitzonderlijke tak van de vastgoedmarkt, waar we nog meer van zullen horen in de toekomst!

Investeren in vastgoed 2.0 - hotels
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
9 augustus 2016
Bron: Bouw & Wonen
Nieuwsarchief:   

Meer vastgoednieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba