Vastgoed

Studiedag: Vastgoedrecht in beweging: update 2016

Van de laatste nieuwigheden op het gebied van vastgoedfiscaliteit en vastgoedrecht tot een handleiding rond vastgoedpromotie; ook dit voorjaar organiseert de Vastgoedacademie exclusieve studie- en netwerkmomenten die mensen met een hart voor vastgoed samenbrengen. Een aantal toonaangevende experts leiden het geheel telkens in goede banen. Laat alles vallen en stip woensdag 22 juni aan in de agenda voor een nieuwe Vastgoedacademie. Tenminste, als je op de hoogte wil blijven van de laatste nieuwigheden op wetgevend vlak. Want weet dat het vastgoedrecht niet stilstaat: 2016 kenmerkt zich nu al als een jaar van verandering en evolutie. Tijdens deze studiedag presenteert een team van juridische experts de laatste nieuwigheden in een beknopt en duidelijk overzicht.

Thema's en topics om niet te missen

  • Informatieplichten van de vastgoedmakelaar (o.a. rechterlijke uitspraken in verband met informatiedeficit)
  • De bemiddelingsopdracht en het ereloon van de vastgoedmakelaar (rechtspraak mbt afsluiting contract, opzegbeding vergoeding na beëindigen opdracht, opschortende voorwaarden,...)
  • Juridische actualia (goedkeuring nieuwe kamerreglementen, omzetting woninghuur korte duur, winkel-in-winkelconcept, ongewenste communicaties, vonnissen rond huur en discriminatie, ...)
  • Realisatie en bewijs van verkoop (rechtspraak mbt verkoop per sms, vernietigbaarheid van verkoop, wederzijdse aan- en verkoopbelofte, ...)
  • Mede-eigendom (vereiste meerderheden, gebruik gemene delen, bijdrage in de lasten)

Klik hier om u in te schrijven voor deze studiedag!

Erkend als verplichte permanente vorming voor het BIV

De studiedagen zijn erkend als verplichte permanente vorming voor het BIV. Na afloop van elke studiedag ontvang je automatisch een aanwezigheidsattest met daarop het aantal gevolgde uren vorming (3u).

Ook interessant