Algemeen

KWS weigert NMa medewerking

Bouwbedrijf Koninklijke Wegenbouw Stevin (KWS) weigert medewerking te verlenen aan een onderzoek van de Nederlandse Mededinginsautoriteit (NMa). Het bedrijf wil bepaalde documenten niet vrijgeven en laat de NMa niet binnen in één van de bedrijfspanden. Het onderzoek naar KWS is nodig voor de parlementaire enquête naar fraude in de bouw.

Kartelwaakhond NMa heeft "vijf rapporten" opgemaakt en dreigt de verantwoordelijke mensen bij het bouwbedrijf een boete op te leggen van ieder 4500 euro. KWS heeft zes weken de tijd om te reageren op de rapportage, alvorens er daadwerkelijk straffen worden opgelegd. Eerder heeft bouwbedrijf Heijmans om dezelfde reden drie boetes van 4500 euro gekregen.

Een woordvoerder van KWS liet weten niet blij te zijn met de actie van de NMa. Volgens het bedrijf is medewerking geweigerd, omdat de NMa niet duidelijk aangaf om welke documenten het ging. Volgens KWS is dit wel verplicht.

Medewerkers van KWS wilden tijdens verhoren door de parlementaire enquête al weinig zeggen. Zij hadden van hun advocaten de opdracht gekregen geen openheid van zaken te geven. Na een aansporing van KWS-topman Hazewinkel deden twee directeuren toch het hele illegale registratiesysteem uit de doeken.
Build for Life