Algemeen

Wereldhave: jaarinvestering 100-150 mln.

Wereldhave NL zal in 2003 tussen de 100 en 150 miljoen euro investeren in de ontwikkeling van vastgoed.

Dit zegt bestuursvoorzitter Gijs Verweij vrijdag. Van dit bedrag is zo'n 50 miljoen euro bestemd voor de bouw van een kantoorpand in Washington DC. Dit pand moet in 2005 af zijn en zal dan hopelijk volledig verhuurd zijn, aldus Verweij. Wereldhave probeert in Frankrijk ook een status als beleggingsonderneming te krijgen. Dit zou een gunstigere belastingschaal met zich mee brengen. Hiertoe moet onder meer aan de voorwaarde worden voldaan dat de onderneming in Frankrijk aan de beurs genoteerd is.
De stap kan Wereldhave tot 0,05 euro per aandeel per jaar opleveren. Indien het Wereldhave lukt om deze status dit jaar nog te verkrijgen, zal het effect met terugwerkende kracht tot 1 januari 2003 worden gerealiseerd.

Verweij wil de outlook over 2003 niet specificeren. Wereldhave verwacht een verdere stijging van de nettowinst per aandeel, mits de dollar boven de 0,95 euro blijft, aldus de topman. Elke cent die de dollar verliest ten opzichte van de euro, kost Wereldhave 300.000 euro van de nettowinst.
Build for Life