Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

830.000 mensen nemen kijkje in Vlaams bedrijf

Zo'n 830.000 mensen hebben in Vlaanderen een bedrijf bezocht tijdens de 13e Open Bedrijvendag. Dat is een record. Meer dan 300 Vlaamse bedrijven hadden hun deuren opengezet voor het publiek. Voor het eerst was aan het evenement ook een jobmarkt verbonden.

De Open Bedrijvendag stond dit jaar in het teken van design en productontwikkeling. "De bedrijven die hun deuren openzetten, munten daarin uit. Ze proberen concurrentieel te blijven met het buitenland door zelf producten te ontwikkelen, of door hun producten zo te 'designen' dat ze echt gegeerd zijn op de markt", zei organisator Yves Lejaeghere.

Dat zoeken naar innovatie wil Vlaams minister van Economie Fientje Moerman (VLD) stimuleren. "We hebben een programma lopen waarbij kmo's subsidies kunnen krijgen om innovatieve projecten in hun onderneming te stimuleren." Deze week heeft de duizendste kmo die subsidie gekregen.

Bezoekers konden zondag onder meer terecht bij Ijsboerke in Tielen of bij Sidmar in Gent. Een van de meest opvallende deelnemers was Villa Tinto, een groot bordeel met een vijftigtal kamers in de prostitutiebuurt van Antwerpen.

Opkomst is een record

Voor het eerst was aan de Open Bedrijvendag ook een jobmarkt verbonden. In verscheidene bedrijven werden demonstraties gegeven van zogenoemde knelpuntberoepen, waarvoor moeilijk mensen worden gevonden. Geïnteresseerden konden zelfs ter plaatse solliciteren.

Vorig jaar kwamen 825.000 mensen een kijkje nemen in de Vlaamse bedrijven, dit jaar lag de opkomst zelfs iets hoger. Toppers waren het bedrijf Thermote en Vanhalst in West-Vlaanderen en Ijsboerke in de provincie Antwerpen. Zij kregen elk zo'n 25.000 bezoekers over de vloer.

In Brussel zetten 46 bedrijven en instellingen de deuren open, in Wallonië waren dat er 143. In heel België hebben vandaag 1.487.000 mensen een bedrijf bezocht, wat ook een record is.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
4 oktober 2004
Bron: VRT Nieuws
Nieuwsarchief:   

Meer zakelijk nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Het weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba