Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

Bouw twee keer slachtoffer van kilometer-heffing  

Bouw twee keer slachtoffer van kilometer-heffing
Op 1 april gaat de kilometerheffing van start. Een slim bakje of On Board Unit in elke vrachtwagen (voertuig zwaarder dan 3,5 ton) berekent hoeveel elke chauffeur, ook de buitenlandse, moet neertellen om op de Belgische wegen te mogen rijden. De heffing treft de bouwsector dubbel zwaar. De bouwbedrijven betalen voor hun eigen vrachtwagens en moeten ook meer betalen voor alle aangeleverde bouwmaterialen en producten aangezien de leveranciers hun extra kost door de kilometerheffing uiteraard ook aanrekenen.

Door de druk op de marges en het feit dat de Vlaamse bouwbedrijven het al zeer moeilijk hebben, zal er niets anders op zitten dan de kostenverhoging zo veel mogelijk door te rekenen aan de klanten. Bouwen en verbouwen riskeert dus weer maar eens wat duurder te worden.

Bouwunie heeft haar leden-bouwondernemers uitgebreid geÔnformeerd over de kilometerheffing. De meeste vragen en problemen die nu nog opduiken, hebben te maken met de On Board Unit (OBU). Hoewel de meeste vrachtwagens al over een OBU beschikken, blijft het voor een aantal bouwbedrijven een echte calvarietocht om een niet-werkende OBU toch aan de praat te krijgen. Bouwunie raadt haar leden dan ook aan om niet-werkende OBUís terug te sturen en een nieuwe te bestellen.
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
31 maart 2016
Bron: Bouwunie
Nieuwsarchief:   

Meer zakelijk nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Gerelateerde artikelenHet weer voor de komende dagenDe Bouw & Wonen evenementen kalender
Dossier Batibouw 2018
BIS 2017
Mijn Huis Mijn Architect
Tip uit de bedrijvengids:
Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba