Bedrijven Login | Adverteren | Nieuwsbrief | Contact |  Volg ons: twitter facebook

CBI wil isolatiebedrijven verenigen  

CBI wil isolatiebedrijven verenigen
De Confederatie Bouw Isolatiebedrijven (CBI), de beroepsvereniging voor alle aannemers die gevelisolatie plaatsen, heeft een nieuwe voorzitter. Met John Coose koos het voor een ervaren bouwondernemer die sterk gelooft in de meerwaarde van een lidmaatschap bij CBI: “Ervaringen uitwisselen kan het verschil maken tussen een succes of een faillissement.”

De beroepsvereniging voor isolatiebedrijven kiest met John Coose voor meer dan 40 jaar ervaring in de isolatiesector. De zaakvoerder van Eltherm, een isolatiebedrijf uit Kampenhout met zo’n 25 werknemers, wil met zijn enthousiasme, charisma en beroepskennis andere aannemers warm maken om samen de vereniging van isolatiebedrijven een nieuw elan te geven.

Coose gelooft erg in het overbrengen van ervaringen. Hij denkt zelfs dat het een erg grote troef is van de CBI. “Een starter moet je goed begeleiden. Jonge bedrijven die onder de prijs duiken om werk te hebben zijn geen uitzondering. Maar te vaak loopt dat verkeerd af. Door zich aan te sluiten bij CBI kom je in een netwerk van ervaring terecht. Het kan misschien wel het verschil maken tussen een rendabel bedrijf en een faillissement.” Samen met ondervoorzitter Bart Desseyn wil Coose aan die kennisoverdracht blijven werken.

Samen sterk

“Zonder onze leden staan we nergens”, is Coose ook erg duidelijk. “De vereniging heeft nood aan aannemers die feedback geven en op regelmatige tijdstippen samenkomen om de standpunten en krijtlijnen te bepalen. Samen zijn we sterker en kunnen we onze krachten bundelen. Ik zie me als de woordvoerder van de sector, want het is niet mijn mening die telt. Ik moet er voor iedere aannemer zijn. Ik kan toch moeilijk voorzitter van mezelf zijn”, lacht hij joviaal.

Verbreding

De vereniging wil in de toekomst naar een verbreding van de CBI. “Momenteel zijn het voornamelijk aannemers van spouwmuurisolatie die lid zijn, maar op termijn willen we ook de aannemers van buitengevelisolatie en binnenisolatie betrekken. Zij mogen altijd contact met ons opnemen, want wij hebben allemaal dezelfde noden.”

Strengere groepsaankopen

Coose wil onder zijn voorzitterschap heel wat zaken in gang zetten. “Met een sterke vereniging, die veel leden representeert, kunnen we druk uitoefenen op heel wat dossiers. Denk maar aan de groepsaankopen van spouw- en buitenmuurisolatie. Er staan daar vaak veel te weinig specificaties in het lastenboek, waardoor aannemers niet met gelijkwaardige offertes kunnen uitpakken. Daarenboven moeten de selectiecriteria een pak strenger worden. Je kan het niet maken om een consument op te zadelen met een bijna failliete aannemer die geen enkele garantie meer kan bieden voor zijn product.”

Woningpas

“Momenteel zijn we vanuit de Vlaamse Confederatie Bouw ook druk in de weer om te kijken welke zaken er opgenomen kunnen worden in een woningpas, een document dat in kaart moet brengen welke energetische verbouwingen wanneer werden uitgevoerd bij een woning. Die zou onze sector ten goede komen. Consumenten kunnen bij de aankoop van een huis in een oogopslag zien hoe goed een woning presteert. Op die manier wordt het ook overzichtelijker voor de aannemer.

Renovatiepact

“Ook voor het Renovatiepact, waarbij alle woningen tegen 2050 energiezuinig moeten zijn, kan het CBI met zijn technische achtergrond een belangrijke rol spelen. Wij kennen de praktijk, laat ons daar helpen!”

Meer informatie: www.cbi-cci.be
Verstuur dit artikel naar een vriend of collega
18 februari 2016
Nieuwsarchief:   

Meer zakelijk nieuws

B&W Nieuwsarchief van   

 

Meer over Isolatie


Producten voor Isolatie


Gerelateerde artikelen


Video`s over Isolatie


Bouw & Wonen Partners: Rob deurbeslag Recticel Wienerberger
© 2002 - 2017 Shift Networks bvba