Vastgoed

Wonen in de 21ste eeuw

Wonen in de 21ste eeuw
De verhouding tussen de generaties wijzigt. Door de nieuwkomers wordt onze samenleving steeds kleurrijker. De woonbehoeften van jongeren, alleenstaanden, jonge gezinnen, vitale en kwetsbare ouderen veranderen. Coöperatieve woonvormen zijn bezig aan een opmars. Dit biedt nieuwe kansen aan woningbouwcorporaties, vastgoedondernemingen en gemeenten. Aan woon- en zorgprofessionals, buurtwerkers, projectontwikkelaars, woonconsulenten, architecten, stedenbouwkundigen, politici, ambtenaren en andere belanghebbenden die snel willen inspelen op de nieuwe woonwensen.

Dit praktische boek is vooral ook voor (toekomstige) gebruikers van coöperatieve woonvormen, alleen- en samenwoners, die iets willen maken van zichzelf, hun woonomgeving en de wereld. Voor bijzondere mensen die spullen delen, samen activiteiten ondernemen, en creatieve oplossingen zoeken. Die zich ècht willen verbinden en aan elkaar optrekken in burennetwerken, (verbouw) groepen, woongemeenschappen en zorgcollectieven.

Veel van de beschreven woonvormen zijn onbekend bij het brede publiek. Dit inspirerend raamwerk omvat allerlei trends, actuele ontwikkelingen, boeiende beschouwingen. Met aansprekende voorbeelden uit België en Nederland en veel bruikbare aanwijzingen. Het nodigt belangstellenden uit om er meteen iets mee te doen.

Doordat het boek trendy topics en de verbinding daartussen behandelt, is het uitermate geschikt voor studenten van social studies en voor opleidingen in volkshuisvesting, zorg en welzijn. Daarnaast richt het toegankelijk geschreven boek zich optoekomstige professionals in werkvelden waarbij het wijkgericht werken en de participatiesamenleving een belangrijke rol spelen.

Ook interessant