Bedrijfsnieuws

Witteveen+Bos krijgt nieuwe algemeen directeur

De directie van advies- en ingenieursbureau Witteveen+Bos heeft op 30 januari 2013 bekendgemaakt dat zij ir. C.M. (Karin) Sluis (1965) voordraagt als nieuwe algemeen directeur van Witteveen+Bos. Karin Sluis volgt op 10 april 2013 Harry Webers op, die sinds 9 april 2003 algemeen directeur is.

Bij Witteveen+Bos is statutair vastgesteld dat directieleden in het jaar waarin zij 55 worden, terugtreden uit de directie. Dit is gebaseerd op de vitaliteitscurve voor directeuren, van dr.ir. A. Twijnstra, die sinds 1992 wordt toegepast door Witteveen+Bos.

De huidige directie, bestaande uit Harry Webers (55) en Henk Nieboer (51), heeft na consultatie van de seniorpartners van Witteveen+Bos besloten om Karin Sluis voor te dragen. Tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 10 april aanstaande wordt aan de aandeelhouders van Witteveen+Bos gevraagd in te stemmen met dit voorstel. Witteveen+Bos staat bekend om haar unieke participatiesysteem (1992), waarbij de medewerkers 100 % van de aandelen in hun bezit hebben.

Karin Sluis is de dochter van een Delfts ingenieur en heeft civiele techniek en vloeistofmechanica aan de TU Delft gestudeerd. Zij begon haar loopbaan bij Witteveen+Bos in 1989 als adviseur rioleringen en stedelijk waterbeheer. In de periode 1999-2004 was ze hoofd van de vestiging Breda om daarna leiding te geven aan de product-marktcombinatie (PMC) Verkeer en wegen en de PMC Planstudies en procesmanagement. Sinds 2010 is ze tevens hoofd van de sector Ruimte en mobiliteit.

‘Ingenieurs leveren een belangrijke bijdrage aan een gezonde en veilige omgeving nu en in de toekomst’, aldus Karin Sluis. ‘Witteveen+Bos heeft met haar topexpertise en ondernemerschap goud in handen. Wij willen de focus houden op onderscheidende en vernieuwende technische kennis, die van belang is voor complexe vraagstukken in Nederland en internationaal. En we blijven investeren in relaties met klanten, partners in projecten en natuurlijk onze medewerkers. Ingenieurswerk is mensenwerk en teamwerk: deskundig, betrouwbaar en betrokken.’

Harry Webers blijft werkzaam bij Witteveen+Bos en zal zich onder andere richten op de goede overdracht van de directietaken, het sectorhoofdschap Stedelijke ontwikkeling, business development op het gebied van gasindustrie en op strategische onderwerpen.
Build for Life