Winnaars Drisag / Thomas More, interieur & design ontwerpwedstrijd

  BE   1 juni 2016 Bron: Drisag
Winnaars Drisag / Thomas More, interieur & design ontwerpwedstrijd
Egg²
Drisag, Herentals fabrikant van gestoffeerde producten & specialist in kantoormeubelprojecten, heeft in samenspraak met Thomas More Mechelen, Interieur & Design een ontwerpwedstrijd uitgeschreven voor de ‘ VOMO’ studenten (Voortgezet Onderwijs Meubel Ontwerp).
Na een inleefperiode in alle aspecten van HNW (Het Nieuwe Werken), een grondige studie van het productieapparaat & het actuele Drisag productportfolio, kregen de VOMO studenten als taak een vernieuwend product te ontwerpen.
Vernieuwend op conceptmatig vlak (HNW) alsook op het vlak van vormgeving, produceerbaar in het productieatelier van Drisag & commercieel haalbaar.

Een 15 tal ontwerpen werden ingediend en beoordeeld door een vakkundige jury.
Op basis van hoger vermelde criteria kwamen “Egg²” van Robin van Helvoort en “Tree D” van Sam Goyvaerts er al beste ontwerpen uit.

Egg²

Aan de basis van dit gestoffeerd zitmeubel ligt 1 principe: de mogelijkheid tot afzondering in een drukke, open ruimte. In tegenstelling tot andere meubels die dit soort afzondering nastreven, geeft Egg2 de mogelijkheid om toch nog steeds deel uit te maken van de ruimte waarin men zich bevindt. Zo biedt de open structuur twee zitmogelijkheden waardoor de gebruiker steeds op 1 manier, hetzij via zicht of gehoor, in contact blijft staan met de omgeving. Er kan enerzijds ongehinderd een telefoongesprek plaatsvinden en anderzijds stressloos met afgezonderd zicht in het meubel geschommeld worden.
(adviesprijs vanaf € 2350,-)

Tree D

Tree D brengt de natuur naar binnen en prikkelt de zintuigen! Het ontwerp is gecreëerd om in te spelen op de mentale ergonomie van mensen. Visueel brengt Tree D een abstractie van 'een boom in het park' waar ook onder gezeten kan worden. Tree D bezorgt mensen een onderbewuste mentale al dan niet fysieke adempauze. Door middel van een audiosysteem, geurverspreider en verlichting (verwerkt in één van de kruinen) krijgt het concept een geheel nieuwe dimensie.
Tot slot werkt Tree D geluidsabsorberend aangezien het opgebouwd is uit akoestisch materiaal.
Tree D fungeert als een 3 D(imensionaal) akoestisch paneel.
(adviesprijs vanaf € 3400,-)

Tree D
Tree D

Tijdens het slotevent dat afgelopen donderdagavond 26 mei doorging in de showroom van Drisag, ontvingen beide winnaars een royalty contract voor hun verdienste.
Egg² & Tree D worden immers in productie genomen door Drisag en geïntegreerd in het productassortiment.

James Van Vossel, Include

Ontwerper en oud VOMO/Thomas More student, James Van Vossel, presenteerde tijdens zijn creatieve en inspirerende lezing zijn nieuwe ontwerp “Include”.
Include is ontstaan vanuit het idee een fauteuil te ontwerpen met armleuningen die in één keer geïntegreerd zijn en waarbij de stoffering als een perfect passend jasje rond het ontwerp aangetrokken wordt, waarbij het patroon van de stiknaden het tot een functioneel en behelzend geheel afwerken.
Include maakt als lounge chair tevens deel uit van het Drisag assortiment.
(adviesprijs vanaf € 1360,-)

James Van Vossel, Include
James Van Vossel, Include

Egg², Tree D, Include en alle overige ingediende ontwerpen zijn te bezichtigen in de lobby van Drisag, 2200 Herentals, Diamantstraat 4, Frame21, ingang 8.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo