Nieuwbouw

Werken eerste fase WEST – De Andere Stad gestart

De eerste bouwfase van het nieuwe woonproject 'WEST - De Andere Stad', tussen de Hendrik van Veldekesingel en de Sint-Servaasstraat in Hasselt, is gestart. In de eerste bouwfase zullen 30 appartementen en 4 commerciële ruimtes gebouwd worden. Het woonproject WEST, een ontwikkeling van CORES Development, bestaat uit drie gebouwen met in totaal 125 wooneenheden en vijf commerciële ruimtes en zal aansluiten op het Cederpark. In het najaar van 2016 zullen de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen in de nieuwe appartementen. Op zondag 19 oktober zet CORES Development tijdens de Nieuwbouwzondag van 10u tot 16u de deuren van het verkoopkantoor open.

'WEST - De Andere Stad' wordt gerealiseerd naast het Cederpark, tussen de Hendrik van Veldekesingel en de Sint-Servaasstraat. CORES Development zet met dit project in op het ‘slow living’-concept dat zowel de nadruk legt op privacy als op community. Er worden drie gebouwen opgetrokken met in totaal 125 wooneenheden, van betaalbare twee- en drie-slaapkamerappartementen met tuin of terras tot penthouses. Het project bevindt zich op wandelafstand van het centrum en station, vlakbij de E313 en in een groene omgeving.

West - Hasselt - De Andere Stad

Werken gestart

THV Vanderstraeten-Hooyberghs is gestart met de graafwerken op het terrein. Deze zullen begin november afgerond worden. Aansluitend starten de ruwbouwwerken voor de ondergrondse parking en bergingen. Begin 2015 zullen de ruwbouwwerken in de kelder afgerond zijn en zullen de eerste werken bovengronds zichtbaar zijn. Tegen het einde van de zomer van 2015 zullen de ruwbouwwerken van de eerste fase afgewerkt zijn. De oplevering is voorzien voor het najaar van 2016.

Betaalbaar wonen

CORES Development wil het verschil maken op de vastgoedmarkt door betaalbare projecten aan te bieden zonder aan comfort en ruimte in te boeten. De prijzen voor appartementen met twee slaapkamers starten vanaf 169.500 euro en appartementen met drie slaapkamers zijn beschikbaar vanaf 199.500 euro*. Betaalbaar is niet hetzelfde als goedkoop want er wordt gefocust op een kwalitatieve afwerking. Hiervoor wordt er samengewerkt met enkele lokale leveranciers voor het sanitair, de keuken en de vloerafwerking. Dit zijn partners die een ruim aanbod combineren met kwaliteit en duurzaamheid.

West - Hasselt - De Andere Stad

Duurzaam community-leven

Het nieuwbouwproject zal energiezuinig en duurzaam zijn. "We voorzien groendaken voor regenwaterrecuperatie en een autowasplaats waar bewoners op een ecologische manier hun wagens kunnen wassen”, vertelt Sophie Deprez. Buiten is een gemeenschappelijke tuin voorzien met een boomgaard waar een barbecue en speeltuin gepland zijn. “Deze voorzieningen stimuleren het gemeenschapsleven, maar bewoners kunnen zich ook terugtrekken in hun eigen tuin of terras. Voor ieder wat wils”.

Verkoop

Tot op heden is reeds 30% van de eerste fase (30 appartementen en 4 commerciële ruimtes) verkocht. Alle appartementtypes, ook de penthouses en de tuinappartementen, zijn nog beschikbaar.

“Van bij de start konden we rekenen op veel interesse van kandidaat-kopers. En we verwachten nog meer interesse omdat dit woonproject in aanmerking komt voor de gunstige regeling van de bestaande woonbonus”; aldus Sophie Deprez, CCO van CORES Development. Geïnteresseerde kopers kunnen terecht in het verkoopkantoor op de site aan de Sint-Servaasstraat waar een lokaal verkoopkantoor open is op afspraak.

h2>Nieuwbouwzondag op 19 oktoberOp zondag 19 oktober opent WEST – De Andere Stad de deuren op de site van 10u tot 16u tijdens de Nieuwbouwzondag. Het CORES team is dan ter plaatse om op alle mogelijke vragen te beantwoorden. Inschrijven kan via www.deanderestad.be/nieuwbouwzondag. Bovendien maken bezoekers kans op een etentje voor 2 personen in sterrenrestaurant Vous Lé Vous in Hasselt!

Ook interessant