Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   22 november 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 22 november is er eerst nog kans op wat plaatselijke lichte neerslag met in Hoog-BelgiŽ ook lage wolken die het zicht kunnen beperken. In de loop van de dag wordt het droog met brede opklaringen, maar in de Ardennen kunnen er nog enkele lage wolkenvelden voorkomen. We halen maxima van 6 graden in de Hoge Venen tot 10 graden in het centrum. De wind waait matig uit zuid, krimpend naar oostzuidoost.

Vanavond en in het eerste deel van de nacht neemt de bewolking geleidelijk toe maar het blijft nog droog. In het tweede deel van de nacht is er plaatselijk kans op wat lichte regen. We verwachten minima van 2 tot 7 graden. De wind is matig en op de hoogten soms vrij krachtig uit oostzuidoost.

Zaterdagvoormiddag wordt het meestal bewolkt. Vooral over het westen kan er af en toe lichte regen vallen. In de namiddag wordt het meestal droog met enkele opklaringen, vooral dan in het oosten van het land. Het is vrij zacht voor de tijd van het jaar met maxima van 7 graden in de Hoge Venen tot 11 graden over het westen. Er waait een matige oosten- tot zuidoostenwind.

Zondag is het erg zacht en meestal droog met opklaringen. In loop van de dag neemt de bewolking toe vanuit het westen. Maxima van 7 graden op de Hoge Venen tot 10 ŗ 12 graden elders. Matige wind uit zuid tot zuidwest.

Maandag bereikt een regenzone over ons land. Het is zwaarbewolkt met soms regen of enkele buien. Maxima rond 11 graden in het centrum van het land bij een matige zuidenwind.

Dinsdag is het wisselend bewolkt met buien. Het is nog steeds zacht met maxima rond 11 graden in het centrum van het land bij een matige zuidwestenwind.

Woensdag trekt een nieuwe regenzone over het land. Maxima rond 11 graden in het centrum. Donderdag blijft de kans op buien bestaan en schommelen de maxima in het centrum rond 10 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo