Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   22 juli 2019 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 22 juli is het droog en zonnig met hoge wolkenvelden die in de loop van de namiddag geleidelijk oplossen vanaf het westen. Het wordt warmer met maxima van 24 of 25 graden aan zee en in de Hoge Venen tot 28 of 29 graden in het centrum. De wind is meestal zwak over het zuiden van het land en matig over het noordwesten, uit zuidwest ruimend naar west.

Vanavond en vannacht is het vrijwel helder met minima van 13 tot 17 graden (of nog zachter in de grote steden). De wind wordt zwak en veranderlijk.

Dinsdag is het zonnig en zeer warm met hooguit enkele wolkensluiers in het oosten. Maxima rond 28 graden aan zee, 29 graden in de Hoge Venen, en van 31 tot 33 graden in het centrum. De wind waait zwak uit zuidoost, krimpend naar oost. Aan de kust draait de veranderlijke wind naar noordoost.

Ook woensdag is het zonnig en wordt het nog warmer met maxima van 33 tot 37 graden. De minima zijn eveneens hoog en dalen in de meeste streken niet onder 20 graden. Mogelijk wordt het over het westen van het land in de loop van de namiddag of de avond tijdelijk wat koeler wanneer de wind daar naar noordwest draait. Elders staat een zwakke tot matige wind uit zuid tot zuidoost.

Donderdag is het aanhoudend zonnig met op het einde van de dag mogelijk wat meer bewolking in het westen. Het wordt waarschijnlijk de warmste dag van de periode met in de meeste streken maxima rond 37 graden. Lokaal kan het nog wat heter worden.

De vooruitzichten voor vrijdag blijven onzeker. Mogelijk wordt het onstabieler vanaf het westen met kans op regen- of onweersbuien. Over het westen kan het al gevoelig koeler zijn met maxima rond 23 of 24 graden, terwijl we in het oosten nog in de buurt komen van 30 graden.

Ook voor zaterdag zijn de vooruitzichten nog onzeker. Er is kans op neerslag en de maxima lijken in de meeste streken rond 25 graden te schommelen.
Zondag blijft het mogelijk overwegend droog met opklaringen. De maxima liggen tussen 19 en 25 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo