Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   11 juli 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 11 juli is het meestal bewolkt met in de voormiddag soms kans op wat lichte regen. In de namiddag verwachten we voornamelijk ten zuiden van Samber en Maas buien en daar is een donderslag niet uitgesloten. De maxima schommelen tussen 20 en 22 graden in de Ardennen en aan zee en tussen 23 en 25 graden elders. De wind zal zwak tot matig uit het westen tot zuidwesten waaien, alvorens te draaien naar het westen tot noordwesten.

Vanavond en vannacht is het eerst droog met opklaringen. Later bereiken meer wolkenvelden ons land vanaf de kust en tegen het einde van de nacht stijgt de kans op buien in het westen. De minima liggen tussen 10 en 15 graden bij een aanvankelijk zwakke en veranderlijke wind en nadien zwak tot matig uit het westen tot zuidwesten.

Vrijdag 12 juli wordt een wisselvallige dag. In de voormiddag is het wisselend tot zwaarbewolkt met buien in het centrum, noorden en westen van het land. Ten zuiden van Samber en Maas zijn er dan nog brede opklaringen mogelijk. In de namiddag zijn er ook daar buien mogelijk. De meeste buien lijken bestemd voor het noorden en oosten. Een onweer is daar mogelijk. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden, bij een matige wind uit het westen tot noordwesten.

Ook zaterdag wordt een wisselvallige dag, met enkele (onweerachtige) buien. Er staat daarbij een matige tot aan zee vrij krachtige noordenwind. De maxima blijven steken rond 20 of 21 graden in het centrum.

Zondag stabiliseert de atmosfeer zich boven onze streken. Hierdoor wordt het rustiger en op de meeste plaatsen droog. Het is aanvankelijk wisselend tot zwaarbewolkt, maar in de loop van de dag wordt het eerder lichtbewolkt. Het kwik kan stijgen naar waarden tussen 18 en 23 graden.

Maandag wordt overwegend droog en wisselend tot zwaarbewolkt. De maxima liggen rond 19 graden in het centrum.

Ook op dinsdag krijgen we op de meeste plaatsen droog weer en wisselend opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Maxima rond 20 graden.

De onzekerheid voor midden volgende week is nog groot. Mogelijk blijft het wisselend bewolkt, met kans op een plaatselijke bui. De maxima kunnen mogelijk stijgen naar zo'n 23-24 graden in het centrum.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo