Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   23 mei 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 23 mei start met veel zon. Tegen de middag ontwikkelen er zich stapelwolken maar de opklaringen blijven breed. Vooral in het westen kunnen deze wolkenvelden voor een lokale bui zorgen. Elders blijft het waarschijnlijk droog. De maxima schommelen tussen 16 graden in de Hoge Venen en plaatselijk 22 graden in Vlaanderen. De wind waait zwak of matige uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Vannacht wordt het overal gedeeltelijk bewolkt. Het is overwegend droog. De minima liggen tussen 5 graden op de Ardense hoogten en 12 graden in Vlaanderen. Er waait een zwakke en aan de kust matige wind uit zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag schijnt de zon vaak. Vooral ten zuiden van Samber en Maas verwachten we na de middag meer wolkenvelden en kunnen er enkele buitjes tot ontwikkeling komen. De maxima liggen tussen 15 graden aan zee en 21 graden in de Kempen. De wind waait meestal matig, eerst uit westzuidwest en later ruimend naar noordwest tot noord.

Zaterdag wisselen zwaarbewolkte perioden en soms brede opklaringen elkaar af. Vooral in het westen van het land is er kans op een enkele bui. De maxima liggen rond 20 graden in het centrum bij een zwakke of soms matige wind uit noordelijke tot noordwestelijke richtingen.

Zondag verwachten we eerst brede opklaringen maar in de namiddag komen er meer wolkenvelden. Aan zee blijven de opklaringen breed. In het oosten is er kans op enkele buitjes. Elders blijft het droog. De maxima schommelen rond 21 graden in het centrum.

Maandag trekt een regenzone door het land van west naar oost. Achter de regenzone wordt het droog en verschijnen er opklaringen, de meeste in het westen van het land. Maxima rond 18 graden in het centrum.

Dinsdag wordt het wisselend bewolkt met buien. De maxima liggen rond 17 graden in het centrum.

Woensdag is het opnieuw erg wisselvallig met regelmatig buien. De maxima halen met moeite 15 graden. Er staat vrij veel wind.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo