Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   14 maart 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 14 maart trekt een nieuwe en actieve regenzone over het land vanaf het westen. In de Ardennen kunnen de neerslaghoeveelheden oplopen tot 20 mm of meer. In het begin van de namiddag komen er opklaringen aan zee en daarna ook in het centrum en het oosten. Het wordt dan wel wisselvallig met buien, mogelijk met onweer en korrelhagel. Later in de namiddag wordt het, met uitzondering van Hoog-BelgiŽ, stilaan droger vanaf het noordwesten. De maxima liggen tussen 5 graden op de Ardense hoogten en 11 graden in Vlaanderen. De wind neemt opnieuw toe en wordt in het binnenland vrij krachtig tot soms krachtig uit zuidwest, ruimend naar westnoordwest. Aan zee is de wind eerst stormachtig uit zuidwest, later krachtig tot zeer krachtig uit westnoordwest. Er zijn rukwinden tussen 70 en 80 km/u mogelijk of tijdens de zwaarste buien eventuele uitschieters tot 90 km/u.

Vannacht verlaten de buien boven de Ardennen ons land via het oosten. Tijdelijk verschijnen er opklaringen, maar later neemt de bewolking opnieuw toe met op het einde van de nacht regen vanuit Frankrijk. Over het noordoosten blijft het nog voorlopig droog. De minima worden in het eerste deel van de nacht bereikt en liggen tussen 2 graden in de Hoge Ardennen en 9 graden over het westen. De wind wordt overwegend matig, op de Ardense hoogten en aan zee soms vrij krachtig uit westnoordwest, krimpend naar zuidwest.

Vrijdag wordt het overwegend zwaarbewolkt met perioden van regen of buien. Vooral aan zee zijn enkele opklaringen mogelijk. De maxima liggen tussen 8 graden in de Hoge Venen en 13 graden in Vlaanderen. De wind wordt vrij krachtig tot krachtig in het binnenland en krachtig tot zeer krachtig aan zee uit westzuidwest. Er zijn rukwinden mogelijk tot lokaal 85 km/u.

Zaterdag is het nog vrij winderig met aanvankelijk nog wat regen of een bui. In de loop van de namiddag wordt het droog vanaf de Franse grens met opklaringen. De temperaturen stijgen tot 13 ŗ 14 graden in het centrum van het land.

Zondagochtend is er tijdelijk nog kans op regen. Overdag vallen er enkele buien. De wind neemt af en wordt meestal matig. De maxima liggen rond 10 graden.

Maandag zijn enkele buien mogelijk, maar is het al vaak droog met maxima rond 10 graden. Dinsdag blijft het droog en wordt het rustig met een afwisseling van opklaringen en bewolkte perioden. De maxima liggen rond 11 graden, maar 's ochtends is op vele plaatsen lichte vorst mogelijk.
Woensdag blijft het droog en gedeeltelijk bewolkt. De temperaturen stijgen mogelijk tot 12 of 13 graden in het centrum van het land.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo