Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   12 februari 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 12 februari zal een krachtig hogedrukgebied boven Frankrijk ons weer stabiliseren. Langs de noordelijke flank van dit hoog stroomt nog vochtige zeelucht over onze streken. Het blijft droog maar we verwachten vrij veel wolken met tussendoor enkele opklaringen. De maxima schommelen tussen 3 graden op de Hoge Venen en 10 graden aan de kust. De wind is matig uit zuidwestelijke richtingen.

Vannacht blijft het droog met nog steeds vrij veel bewolking, zeker in het noorden van het land. In het zuiden verwachten we brede opklaringen met later vorming van lokaal aanvriezende mist. De minima liggen tussen 5 graden aan de kust en -2 in de Ardennen. De wind waait matig uit zuidwest. Bezuiden Samber en Maas waait de wind zwak uit veranderlijke richtingen.

Woensdag blijft het droog. Vooral over het noorden kunnen er nog lage wolken voorkomen. Elders worden de opklaringen breder met in de loop van de dag wel hoge wolkensluiers. We krijgen maxima van 3 of 4 graden in de Hoge Venen tot 9 graden in Vlaanderen. Het is rustig met een zwakke tot matige zuidelijke wind.

Van donderdag tot maandag bepaalt een hogedrukgebied gunstig ons weer. Het wordt dan overwegend zonnig en overdag ook zeer zacht met maxima van 8 of 9 graden in de Hoge Ardennen tot 12 of 13 graden in Laag- en Midden-België. Hier en daar kan het kwik vrijdag en zaterdag klimmen tot 14 graden. 's Nachts vriest het plaatselijk nog licht. Er waait een zwakke of af en toe een matige zuidenwind.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo