Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   11 februari 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 11 februari is het op de meeste plaatsen eerst nog droog met zonnige perioden. Ten zuiden van Samber en Maas hangt er daarentegen nog veel bewolking. In de loop van de dag drijven er vanaf het noordwesten wolkenvelden over het land, waaruit af en toe wat lichte regen kan vallen, op de Ardense hoogten wordt dat smeltende sneeuw. De maxima liggen tussen 2 graden in de Hoge Venen en 7 of 8 graden in Laag-België. De wind waait matig uit west, ruimend naar noordwest en aan zee naar noord-noordwest.

Deze avond en nacht is het gedeeltelijk bewolkt. Een lokaal buitje is niet helemaal uitgesloten, maar op de meeste plaatsen blijft het droog. Er is kans op vorming van nevel of in de Ardennen lokale mist. Rijmplekken zorgen mogelijk voor plaatselijke gladheid. De temperatuur daalt tot rond -2 of -3 graden in de Hoge Venen, tot +2 graden aan zee en tot rond het vriespunt op de meeste andere plaatsen. De wind waait meestal zwak uit noord tot noordwest, krimpend naar west tot zuidwest.

Dinsdag zal een krachtig hogedrukgebied boven Frankrijk ons weer stabiliseren. Langs de noordelijke flank van dit hoog stroomt nog zeer vochtige zeelucht over onze streken. We verwachten dus veel wolken met tussendoor een opklaring. Het blijft overal droog. 's Ochtends is er in de Ardennen kans op lage bewolking, nevel en aanvriezende mist. De maxima liggen tussen 2 en 9 graden, bij een zwakke tot matige wind uit zuidwest.

Woensdag kunnen we 's ochtends nog genieten van mooie opklaringen. In de loop van de dag komen er echter meer en meer hoge wolken binnendrijven vanuit het noordwesten. Het blijft wel overal droog. Na een frisse nacht met temperaturen net onder of rond het vriespunt, stijgt het kwik overdag naar 5 tot 9 graden. De wind waait meestal matig uit zuidwest.

Van donderdag tot zaterdag is het droog met steeds meer zon. De temperaturen klimmen geleidelijk naar 8 à 9 graden in de Ardennen en naar 12 of 13 graden in het centrum. 's Nachts blijft er wel overal lichte vorst mogelijk. De wind waait meestal zwak of soms matig uit zuid tot zuidoost.

Voor zondag is de verwachting nog onzeker. Het blijft waarschijnlijk rustig en zonnig, maar het zou ook kunnen dat we meer bewolking krijgen. De temperaturen liggen waarschijnlijk tussen 8 en 12 graden, bij een zwakke zuidelijke tot zuidoostelijke wind.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo