Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   8 februari 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 8 februari is het zwaarbewolkt met lichte regen of motregen. In de namiddag wordt het op vele plaatsen zo goed als droog, in de Ardennen blijft het miezeren. Op het eind van de dag kan het aan de kust opnieuw gaan regenen. De maxima liggen tussen 4 of 5 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden in Vlaanderen. De wind is deze ochtend nog matig uit zuid tot zuidwest maar wordt in de loop van de dag vrij krachtig tot lokaal krachtig met rukwinden die kunnen oplopen tot 70 km/h.

Vanavond en volgende nacht trekt een actieve regenzone van west naar oost over ons land, gevolgd door opklaringen maar ook enkele felle buien. Een donderslag is daarbij niet geheel uitgesloten. De minima liggen tussen 3 en 8 graden. De wind waait vrij krachtig of soms krachtig uit zuidwest met mogelijk rukwinden tot rond 75 km/u.

Zaterdag is het wisselend bewolkt en winderig met af en toe buien. De maxima schommelen tussen 4 graden op de Hoge Venen en 10 graden in het westen van het land. De wind waait vrij krachtig tot krachtig uit het zuidwesten met rukwinden tot 80 85 km/h.

Zondag wordt het zwaarbewolkt met regen, lokaal mogelijk veel regen. De maxima schommelen rond 9 graden in het centrum van het land. De wind is eerst op de meeste plaatsen nog vrij krachtig tot krachtig uit zuidwest met rukwinden tot 70 80 km/h. Later draait de wind naar west en wordt het rustiger.

Maandag en dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met buien die vanaf de Noordzee over ons land trekken. In de Ardennen kunnen deze buien winters zijn. De maxima liggen rond 5 of 6 graden.

Woensdag en donderdag lijkt het grotendeels droog en rustig te zullen blijven met wolkenvelden en opklaringen. De maxima liggen rond 6 of 7 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo