Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   11 januari 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 11 januari is het overwegend zwaarbewolkt en grijs met af en toe wat lichte regen of motregen. Over het zuidoosten is de neerslag deze voormiddag nog winters met smeltende sneeuw of sneeuw, en mogelijk hier en daar wat aanvriezende regen. In de Ardennen is het nevelig of mistig. De maxima schommelen tussen 2 graden in de Hoge Venen, 6 of 7 graden in het centrum en 8 graden aan de kust. De wind draait overal naar noordwest en waait matig.

Vanavond en vannacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met af en toe nog wat lichte regen of motregen. Het wordt ook nevelig en ten zuiden van Samber en Maas is er kans op dichte mist. De minima schommelen van 1 graad in de Hoge Venen tot 7 graden aan zee. De matige noordwestenwind krimpt naar het westen.

Zaterdag is het zwaarbewolkt met vooral in de Ardennen wat motregen. In de loop van de namiddag trekt een regenzone het land in vanaf het noordwesten. Het is vrij zacht met maxima van 3 graden in de Hoge Venen tot 8 graden in het centrum. De matige zuidwestenwind ruimt in de namiddag naar het noordwesten. Aan de kust wordt hij vrij krachtig met rukwinden tot 55 km/u.

Ook zondag verwachten we overwegend zwaarbewolkt weer met regelmatig regen. Het kwik klimt tot 4 graden in de Hoge Ardennen en 9 graden in het centrum. Er waait een vrij strakke wind uit west tot noordwest.

Maandag wisselen opklaringen en wolkenvelden elkaar af. Er vallen soms buien die in de Ardennen een winters karakter kunnen aannemen. Het is wat minder zacht met maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 7 graden in het centrum. De noordwestenwind waait matig en aan de kust tijdelijk vrij krachtig.
Dinsdag is het rustiger en overwegend droog. Het wordt wisselend tot zwaarbewolkt bij maxima rond 6 graden in het centrum en 1 ŗ 2 graden in Hoog-BelgiŽ. De westen- tot zuidwestenwind waait zwak of matig.

Woensdag wordt het zwaarbewolkt en trekt in de loop van de dag of pas 's avonds een storing van west naar oost over het land met regen of in de Ardennen mogelijk (smeltende) sneeuw. De maxima liggen rond 6 graden in het centrum en 2 graden in de Hoge Ardennen.
Donderdag wordt het licht wisselvallig met enkele buien van regen in Laag- en Midden-BelgiŽ maar sneeuwbuien in de Ardennen. De maxima liggen rond 5 graden in het centrum van het land en 0 graden in Hoog-BelgiŽ.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo