Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   10 januari 2019 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 10 januari begint de dag meestal met brede opklaringen. In de loop van de voormiddag neemt de bewolking echter toe vanuit het westen en wordt het overal overwegend zwaarbewolkt. In de loop van de namiddag verwachten we geleidelijk lichte regen of motregen aan de kust en in het uiterste westen van het land. De maxima schommelen tussen -2 graden op de Hoge Venen, rond 3 graden in het centrum van het land en tot 6 graden aan de kust. De wind is zwak tot soms matig en komt uit noordelijke of veranderlijke richtingen.

Vanavond en vannacht trekt een storing van west naar oost door het land. In het westen en centrum valt er lichte regen of motregen. In Midden-BelgiŽ kan er plaatselijk en tijdelijk wat winterse neerslag (smeltende sneeuw) vallen. In Hoog-BelgiŽ valt er sneeuw en kan een sneeuwlaagje gevormd worden. De minima worden in de avond bereikt en liggen tussen -3 graden in de Hoge Ardennen en +5 graden aan zee. De wind is nog meestal zwak en variabel, maar neemt later toe tot matig uit westelijke tot zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag blijft het zwaarbewolkt met van tijd tot tijd wat lichte regen of enkele buitjes. In Hoog-BelgiŽ kan de neerslag eerst nog vallen onder de vorm van smeltende sneeuw of sneeuw alvorens over te gaan naar regen. In het Ardens reliŽf kan de lage bewolking zorgen voor slechte zichtbaarheden. De maxima liggen tussen 2 graden in het uiterste oosten en 8 graden aan zee. Er staat een zwak tot matige wind uit west tot noordwest.

Dit weekend is het zwaarbewolkt en vrij winderig met vaak buiige intermezzo's. De maxima liggen zaterdag tussen 2 en 8 graden en zondag iets hoger, tussen 5 en 10 graden. Er waait een matige tot vrij krachtige wind uit west tot noordwest.

Begin volgende week verwachten we nog steeds veel bewolking met periodiek wat neerslag. Dinsdag lijkt het iets droger te zullen worden. In het reliŽf kan de neerslag soms nog een winters karakter aannemen. De maxima schommelen rond 6 graden in het centrum.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo