Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   6 december 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 6 december blijft het eerst nog vaak zwaarbewolkt met soms wat motregen. Echter zijn enkele korte opklaringen mogelijk. In de loop van de namiddag bereikt een nieuwe storing met lichte regen geleidelijk het westen van het land en trekt 's avonds van west naar oost door het land. De maxima liggen tussen 9 graden in de Hoge Venen en 12 of 13 graden in het westen. De wind waait matig uit het zuidwesten.

Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met perioden met regen. De minima liggen tussen 7 en 12 graden. De zuidwestenwind neemt in de loop van de nacht toe naar matig tot vrij krachtig, met rukwinden tussen 50 en 60 km/h.

Vrijdag is het grijs met 's ochtends wat lokale lichte neerslag. Vervolgens bereikt een meer actieve regen- en buienzone ons land vanaf het westen. De maxima liggen tussen 8 of 9 graden op de Ardense hoogten en 12 graden in het westen. De wind waait meestal vrij krachtig uit het zuidwesten. In de loop van de namiddag ruimt hij naar zuidwest tot west. Aan zee wordt hij later krachtig tot hard. We verwachten rukwinden tussen 60 en 70 km/h of op sommige plaatsen zelfs tot 80 km/h.

Tijdens het weekend wordt het wisselvallig met soms opklaringen maar dikwijls ook zwaarbewolkte perioden met buien. Deze buien kunnen pittig zijn en op de Ardense hoogten kunnen ze soms vergezeld zijn van stofhagel. De maxima liggen tussen 6 en 11 graden en dit bij een stevige westenwind.

Ook maandag en dinsdag blijft het nog wisselvallig. In de Ardennen verwachten we soms buien van smeltende sneeuw. Elders komen er meestal regenbuien tot ontwikkeling, maar een beetje korrelhagel of smeltende sneeuw valt toch niet uit te sluiten. De maxima liggen tussen 2 en 3 graden op de Hoge Venen en 7 of 8 graden in het westen. In de Ardennen verwachten we lichte nachtvorst.

Vanaf woensdag wordt het droger en rustiger, maar ook kouder met verspreide nachtvorst en maxima tussen 0 en 4 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo