Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   17 augustus 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 17 augustus is het eerst nog zwaarbewolkt over het zuidoostelijk deel van het land met lokale regen of mogelijk hier en daar nog enkele buien met onweerachtig karakter. Deze storing verlaat in de loop van de voormiddag ons land richting Duitsland. Over de noordwestelijke landshelft is het 's ochtends droog met opklaringen. In de namiddag wisselen overal zon en wolken elkaar af. Het wordt meestal droog. Aan zee is het de hele dag overwegend zonnig. Het is minder warm met maxima van 18 graden in de Hoge Venen tot 23 graden in het centrum. Er waait een zwakke tot matige noordwestenwind.

Vanavond en vannacht blijft het droog met vaak brede opklaringen. Tegen de ochtend neemt de bewolking vanaf het westen toe. We krijgen minima van 7 graden in de Hoge Venen tot 14 graden aan zee. De zwakke en later soms matige wind krimpt van noordwest naar zuidwest.

Zaterdag begint de dag relatief zonnig. Al snel komen er vanuit het westen wolkenvelden binnen, vergezeld met mogelijk wat lichte regen. De bewolking trekt over het centrum oostwaarts, maar ten zuiden van Samber en Maas blijft het de ganse dag vrij zonnig. De maxima liggen tussen 20 en 24 graden bij een zwakke tot matige wind uit het zuidwesten tot westen.

Op zondag zijn er aanvankelijk, vooral in Laag- en Midden-Belgi, lage wolkenvelden. In de namiddag wordt het overal zonniger. Het kwik klimt naar waarden tussen 21 en 25 graden. De wind is zwak tot matig uit zuidwest tot west.

Maandag is het meestal zwaarbewolkt met soms wat lichte regen of motregen. De maxima liggen rond 23 graden in het centrum.

Van dinsdag tot donderdag ligt een hogedrukwig boven de Atlantische Oceaan tot Bretagne en zijn er verschillende lagedrukgebieden in Noord-Europa. Afgezwakte storingen kunnen af en toe over ons land trekken. Soms is het bijgevolg zwaarbewolkt met (lichte) regen, afgewisseld met droge perioden met enkele opklaringen. De maxima liggen tussen 20 en 25 graden.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo