Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   31 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 31 mei vallen er eerst op uitgebreide schaal regen- en onweersbuien die lokaal fel kunnen zijn. In de namiddag is het droger en rustiger, maar hier of daar kan toch nog een (onweers)bui ontstaan. De maxima liggen tussen 21 graden aan zee en 27 graden in de Kempen. De wind waait zwak uit veranderlijke of zuidelijke richtingen. Aan zee steekt een matige zeebries op uit noord tot noordoost.

Vanavond trekken de laatste (onweers)buien weg en in de nacht wordt het overal droog met vrij veel hoge bewolking. Lokaal vormt er zich nevel, mist en laaghangende bewolking. In het tweede deel van de nacht neemt in het oosten de kans op onweer opnieuw toe. De minima liggen tussen 12 en 17 graden. De zwakke en veranderlijke wind wordt later zwak tot matig uit westelijke sector.

Vrijdagochtend kunnen er al onweerachtige buien vallen in het oosten van het land. Elders is het eerst droog met mooie opklaringen. Geleidelijk neemt overal de kans op een regen- en onweersbui toe maar sommige regio's houden het gewoon droog. De maxima liggen tussen 19 en 24 graden, bij een zwakke tot matige wind uit west tot noordwest.

Zaterdag krijgen we, na het optrekken van het ochtendgrijs, wolkenvelden en mooie opklaringen. In de namiddag neemt de kans op buien toe, maar in veel streken blijft het gewoon droog. De maxima liggen tussen 17 en 22 graden. De wind waait zwak tot matig uit west tot noordwest.

Zondagvoormiddag is het droog met zon. In de namiddag en 's avonds kunnen er in het binnenland enkele buien vallen. De maxima liggen rond 24 graden in het centrum. De wind waait zwak tot matig uit het noorden.

Van maandag tot woensdag blijft het licht wisselvallig en wisselen opklaringen en wolkenvelden af. Soms kan er al eens een bui vallen maar het is de meeste tijd droog. De maxima in het centrum liggen over het algemeen rond 24 graden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo