Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   30 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 30 mei zijn de opklaringen in vele streken breed, maar in het westen hangen er tijdelijk nog lage wolken of enkele mistbanken. In de loop van de dag verschijnen er stapelwolken met in de namiddag plaatselijke buien met onweer. De kans op onweer is het grootst in het westen en het noordwesten. De maxima liggen tussen 22 graden aan de kust en in de Hoge Ardennen, 26 graden in het centrum en 28 graden in de Kempen. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind. Aan de kust ontwikkelt er zich een zeebries in de namiddag.

Vanavond krijgen we tijdelijk nog enkele lokale onweersbuien, maar in vele streken is het ook droog. Volgende nacht blijft het eerst droog en wisselend bewolkt met stilaan kans op mist in het westen. Later neemt de bewolking toe vanuit het zuiden en vallen er plaatselijke buien met onweer. Over het noorden blijft het droog tot het einde van de nacht. De minima liggen tussen 13 graden in de Hoge Venen en lokaal 17 graden in Vlaanderen. Er waait een zwakke wind uit veranderlijke richtingen.

Donderdag blijft het weer zeer onstabiel met reeds in de voormiddag soms felle buien vanuit het zuidoosten. De buien kunnen gepaard gaan met hagel en overvloedige neerslag. In de namiddag wordt het vanaf Frankrijk droger, al blijft een lokale bui ook dan nog mogelijk. De maxima liggen tussen 21 en 26 graden bij een meestal zwakke veranderlijke wind.

Op vrijdag hangt er vrij veel bewolking waaruit in de namiddag plaatselijk onweersbuien tot ontwikkeling komen. De intensiteit van de onweersbuien is wel minder dan de voorgaande dag. Het wordt iets minder warm, met maxima die liggen tussen 19 en 23 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit zuidwestelijke tot noordwestelijke richtingen.

Zaterdagvoormiddag zijn er brede opklaringen. In de loop van de dag is er kans op enkele buien, eventueel met onweer. De maxima schommelen tussen 19 en 23 graden bij een zwakke veranderlijke wind.

Van zondag tot dinsdag verwachten we licht wisselvallig weer. Lange droge perioden wisselen af met plaatselijke buien, mogelijk nog met een donderslag. De maxima liggen rond 23 graden in het centrum van het land.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo