Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   29 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 29 mei is het eerst nog droog met zon en wolken. In de namiddag verschijnen er opnieuw onweersbuien. Plaatselijk valt er flink wat neerslag in korte tijd en hier daar gaat het ook hagelen. De maxima schommelen van 21 of 22 graden aan de kust en in de Hoge Ardennen tot 29 graden in de Kempen. De wind is zwak en veranderlijk. Aan zee waait hij meestal matig uit noord tot noordoost.

Vanavond en in het begin van volgende nacht komen er nog lokale onweersbuien voor. Daarna wordt het droog vanaf het oosten, met opklaringen en ook vorming van nevel of mistbanken. De minima liggen tussen 12 en 16 graden. De wind is zwak en veranderlijk, en wordt later zwak tot matig uit het zuiden. Aan de kust draait de noordoostenwind naar het zuiden.

Na het optrekken van het eventuele ochtendgrijs zijn er woensdagochtend opklaringen en is het nog overwegend droog. In de loop van de dag komt er meer bewolking en ontwikkelen er zich opnieuw onweersbuien. Maxima tussen 23 graden aan de kust en op de Ardense hoogten, 26 graden in het centrum en 28 graden in de Kempen. De matige zuidenwind zal afnemen.

Donderdag blijft het weer zeer onstabiel met reeds in de voormiddag soms felle onweersbuien en mogelijk hagel. Maxima van 20 graden in de Hoge Venen tot 25 graden in het centrum en de Kempen. Zwakke veranderlijke wind.

Vrijdag nog steeds onstabiel weer met onweersbuien. Maxima rond 24 of 25 graden in het centrum van het land. Zwakke tot matige westen- tot noordwestenwind.

Van zaterdag tot maandag wordt de atmosfeer stabieler. Het is wisselend tot soms zwaarbewolkt. Het wordt minder warm en geleidelijk droger met maxima rond 22 of 23 graden in het centrum. De wind is zwak tot matig uit noordelijke richtingen.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo