Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   28 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Maandag 28 mei is het, na het optrekken van nevel, eerst droog en zonnig. Geleidelijk zullen zich stapelwolken vormen en kunnen lokaal onweersbuien ontstaan. Het blijft vrij warm met maxima van 24 graden in de Ardennen en aan zee, 28 graden in het centrum en 29 graden in de Kempen. De wind is eerst zwak en veranderlijk en later zwak tot matig uit noord tot noordoost. Aan de kust wordt het in de namiddag wat koeler door de noordenwind.

Vanavond en vannacht verwachten we nieuwe onweersbuien vanuit het zuidoosten. Nadien, in de loop van de nacht, wordt het opnieuw droger met soms brede opklaringen en wolkenvelden. Minima tussen 14 en 18 graden. Zwakke, en soms matige wind in de noordwestelijke helft van het land, uit oost tot noordoost.

Dinsdag is het nog steeds warm met maxima van 20 of 21 graden aan de kust en op de Ardense hoogten en tot 28 of 29 graden in het noorden van het land. In de voormiddag kan het tijdelijk nog zonnig zijn, maar de onweersneiging zal snel toenemen. De onweders kunnen lokaal fel zijn, met kans op veel neerslag in korte tijd, hagel en rukwinden. De wind is zwak en veranderlijk, en aan de kust matig uit noord tot noordoost.

Woensdag en donderdag blijft de luchtmassa onstabiel, met op veel plaatsen nog buien en lokaal ook onweer. Maxima van 18 tot 20 graden aan de kust en tussen 20 en 27 graden elders.

Vrijdag en zaterdag is het dikwijls bewolkt met perioden van regen of buien. Het wordt enkele graden minder warm, met maxima van 17 tot 19 graden aan de kust en van 20 tot 25 graden elders.

Vanaf zondag zal de kans op neerslag afnemen, maar in een noordelijke stroming wordt het minder warm met maxima van 17 tot 19 graden aan de kust en van 19 tot 24 graden elders.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo