Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   25 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 25 mei begint op de meeste plaatsen grijs. In het binnenland zou dit ochtendgrijs vrij vlug optrekken en ontwikkelen er zich vervolgens stapelwolken. Aan de kust trekt het pas in de loop van de namiddag tijdelijk op. In de namiddag kan er zich hier en daar een regen- of een onweersbui ontwikkelen. De maxima liggen tussen 17 graden in de kuststreek en 26 graden in de Kempen. De wind is zwak en veranderlijk. Aan zee waait de wind geleidelijk uit noord tot noordwest.

Vrijdagnacht wordt het droog met opklaringen. Vooral in het westen van het land kan er zich opnieuw nevel, mist of laaghangende bewolking vormen. De minima liggen tussen 10 en 16 graden bij een zwakke en veranderlijke wind.

Zaterdag krijgen we zonnig weer, afgewisseld met soms wat meer stapelwolken of hoge wolkensluiers. Het blijft wellicht overal droog. Het wordt warm, met maxima tussen 24 graden in de Ardennen en 29 graden in de Kempen. Ook 's avonds blijft het nog lang warm weer. Aan de kust wordt het zo'n 25 graden, maar daar draait de wind in de namiddag naar noordoostelijke richtingen waardoor het wat afkoelt. In het binnenland staat er een matige oostenwind.

Ook zondag wordt het zonnig en zomers warm. Mogelijk wordt de tropische grens van 30 graden lokaal bereikt in de Kempen. Elders liggen de maxima tussen 24 graden in de Ardennen en aan zee en 28 of 29 graden in het centrum. In de namiddag of avond zijn er mogelijk enkele plaatselijke onweersbuien mogelijk, vooral in het zuiden en westen van het land.

Na het weekend blijven we het zomers warme weer behouden, maar stijgt de kans op buien. Ook de nachten blijven warm, met minima veelal rond 17 graden in het centrum. Overdag stijgt het kwik naar 27 of 28 graden in het centrum.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo