Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   23 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 23 mei is het in de voormiddag nog vaak bewolkt tot zwaarbewolkt. Vooral in het noordelijke deel van het land zijn er perioden van regen of buien, eventueel met onweer. Later neemt de onweersactiviteit vanaf het zuidoosten toe. De maxima liggen tussen 19 graden in de Ardennen en 24 of een lokale zomerse 25 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit noordoost, draaiend naar oost.

In de avond en nacht wordt het droger met opklaringen. Echter blijft de kans op (onweers)buien. De minima liggen tussen 11 en 15 graden. De wind waait zwak of matig uit oost tot zuidoost.

Ook op donderdag blijven we het warme en onstabiele weer behouden. In de voormiddag zijn er lokaal enkele buien, maar vooral in de namiddag en avond neemt de kans op neerslag toe. Plaatselijk kunnen de buien uitgroeien tot onweders, met lokaal hevige neerslag. De maxima schommelen tussen 19 en 24 graden. In het binnenland staat er een zwakke wind uit veranderlijke tot oostelijke richtingen, aan de kust is de wind zwak tot matig uit noordoostelijke hoek.

Vrijdag neemt de kans op buien af en op vele plaatsen blijft het droog en vrij zonnig. Het kwik stijgt dan naar 27 graden in het binnenland. Aan zee blijft het iets minder warm dankzij een noordelijke bries.

Gedurende het weekend en begin volgende week wordt nog warmere lucht aangevoerd. De maxima liggen dan rond 29 graden in het centrum. In het begin van de dag zou het steeds overwegend zonnig moeten worden, met in de loop van de dag groeiende stapelwolken. Een plaatselijk warmteonweer kan zich dan vormen in de namiddag of avond, vooral op zondag en maandag. De wind is meestal zwak uit oostelijke hoek.

Vanaf dinsdag neemt de kans op onweersbuien toe. Het blijft warm met maxima rond 26 graden in het centrum.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo