Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   17 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Donderdag 17 mei stroomt maritiem polaire lucht over ons land. Het wordt daardoor droog en wisselend tot zwaarbewolkt en frisser, met maxima rond 16 of 17 graden in het centrum. In de namiddag zijn er, vooral in de zuidelijke landshelft meer opklaringen mogelijk. De noordelijke wind is nog steeds matig of aan zee soms nog vrij krachtig. Donderdagnacht blijft het meestal zwaarbewolkt en droog. Het kwik daalt naar waarden tussen 5 en 10 graden bij een matige noordenwind.

Op vrijdag krijgen we droog weer. Eerst hangt er nog vrij veel bewolking, maar later nemen de opklaringen toe vanaf de kust. In de avond zijn er voor een groot gedeelte van het land zelfs brede opklaringen. Onder invloed van een zwak tot matige noordenwind bereiken we maxima tussen 11 en 17 graden.

Zaterdag zijn er in de ochtend opnieuw lage wolkenvelden, maar in de loop van de dag komt de zon meer en meer tevoorschijn. Op de meeste plaatsen blijft het droog, al kunnen er in het uiterste noorden van het land vanuit Nederland enkele buitjes binnendrijven. De maxima liggen tussen 13 graden aan zee en 18 graden in de Kempen, bij een nog steeds zwak tot matige noordenwind.

Van zondag tot midden volgende week krijgen we een vrij wisselvallig weertype: voor de middag is het vaak droog met brede opklaringen, onder invloed van de dagelijkse gang ontwikkelen er zich in de namiddag meer stapelwolken waaruit plaatselijk een (onweers)bui kan vallen. Het is vooral vanaf maandag dat de kans op buien toeneemt. De maxima stijgen lichtjes van zo'n 21 graden op zondag tot 23 graden daarna. De wind is meestal zwak en draait naar oostelijke of veranderlijke richtingen.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo