Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   16 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 16 mei is het op de meeste plaatsen eerst nog droog met plaatselijk nevel of lage wolken. Enkel in het oosten verwachten we plaatselijk lichte regen. Later op de dag krijgen we afwisselend opklaringen en wolkenvelden met vooral na de middag kans op een bui in het centrum en het oosten van het land. Vooral ten zuiden van Samber en Maas is daarbij een onweer niet uitgesloten. Ten westen van de Schelde blijft het waarschijnlijk droog. De maxima liggen rond 15 graden aan zee, 17 graden in de Ardennen en rond 21 of 22 graden in het centrum. In het binnenland staat er een matig wind uit noord tot noordnoordoost. Aan de kust is de wind vrij krachtig tot zelfs krachtig, met windstoten tot 60 km/h.

Deze avond sterven de buien in het oosten van het land geleidelijk uit. 's Nachts wordt het overal droog en blijft het gedeeltelijk bewolkt. De minima liggen rond 4 graden in de Hoge Venen, 8 graden in het centrum en 9 graden aan zee. De noordenwind is matig in het binnenland en vrij krachtig aan zee.

Donderdag zorgt de noordelijke aanvoer van frisse, maritieme lucht voor meer bewolking en lagere maxima. Het blijft meestal droog en in de loop van de dag kan de zon hier en daar door het wolkendek breken. Met temperaturen tot 12 graden aan de kust en rond 16 ŗ 17 graden in het centrum van het land, wordt het echter een stuk frisser dan tijdens het eerste deel van de week.

Vrijdag verandert het weerbeeld nauwelijks en krijgen we opnieuw een overwegend bewolkte, maar droge dag. De wind zal wat luwen, maar de maxima blijven op de meeste plaatsen hangen rond 16 ŗ 17 graden.

Tijdens het weekend verplaatst het hogedrukgebied zich van de Noordzee richting ScandinaviŽ. Een kleine hoogtedepressie zou af en toe voor buien kunnen zorgen in het binnenland. Zaterdag liggen de maxima nog rond 18 graden in het centrum, zondag bereiken we opnieuw 20 graden of meer.

Ook begin volgende week blijft het nog vrij warm maar onstabiel met kans op buien en onweer.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo