Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   9 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 9 mei starten we met brede opklaringen en vooral over de westelijke landshelft wat meer wolkenvelden. In de loop van de namiddag neemt de stapelbewolking toe en op het einde van de namiddag stijgt de kans op een onweerachtige bui, vooral in de Ardennen. In het noordwesten blijft het zonnig en droog. Er is een groot temperatuursverschil binnen de landsgrenzen, met maxima tot 15 graden aan de kust en tot 27 graden in de Kempen. De wind waait zwak tot matig uit het noordwesten.

Vanavond verwachten we in het oosten van het land mogelijk enkele stevige onweersbuien maar in het tweede deel van de nacht wordt het opnieuw droger. Elders blijft het droog met wolkenvelden en enkele opklaringen. De minima liggen tussen 7 en 11 graden bij een matige noordwestenwind, krimpend naar west.

Donderdag begint de dag overwegend grijs, met vooral in het westen van het land wat lichte regen of enkele buien die van west naar oost door het land trekken. In de loop van de dag wordt het vanaf de kust droger met brede opklaringen. Het wordt gevoelig frisser, met maxima rond 12 ą 13 graden in de Ardennen en aan zee en tot 14 of 16 graden elders. De wind waait matig uit het noordwesten.

Vrijdag verwachten we droog en overwegend zonnig weer, al kunnen in de loop van de dag wat stapelwolken gevormd worden. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden, bij een matige zuidoostenwind.

Zaterdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt en bereikt een regenzone het westen van het land. In het oosten van het land blijft het overwegend droog, hoewel er zich enkele buien kunnen ontwikkelen. De maxima variėren tussen 13 graden aan de kust en 22 graden in de Kempen, bij een zwakke tot matige zuid- tot zuidoostenwind, die ruimt naar noordwest.

Zondag en begin volgende week circuleren enkele regenzones over West-Europa. We verwachten een variabel weerbeeld met regelmatig regen of buien. Met temperaturen tot 16 graden is het net te fris voor de tijd van het jaar.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo