Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   4 mei 2018 Bron: KMI Verstuur
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 4 mei wordt het na een frisse ochtend zonnig en erg zacht. In de namiddag verschijnen er mogelijk enkele onschuldige cumuluswolken. De maxima liggen tussen 13 of 14 graden op de Ardense hoogten of vlak aan zee en 16 tot 19 in de meeste andere streken. De noordoostelijke wind is eerst zwak en wordt in de namiddag matig.
Vanavond en vannacht is het meestal helder maar wordt het minder koud. De minima liggen tussen 4 en 9 graden bij een zwakke tot matige noordoostenwind.

Zaterdag krijgen we zonnig weer met hier en daar hooguit enkele sluierwolken. Het wordt warm met maxima tussen 17 graden aan zee of op de Ardense hoogten en 22 graden in Belgisch Lotharingen. In het centrum verwachten we maxima rond 20 graden. Er staat een overwegend matige wind uit noordoost;

Ook zondag en maandag wordt het zonnig en warm. De maxima stijgen zondag tot waarden tussen 20 en 24 graden, maandag tot waarden tussen 21 en 26 graden. De wind is zwak tot matig uit oost tot noordoost.

Dinsdag opnieuw zonnig en warm met maxima tussen 24 en 27 graden. Aan de kust steekt er waarschijnlijk een zeebries op en blijft het gevoelig frisser. In het binnenland is de wind meestal zwak en veranderlijk.

Woensdag en donderdag is het eerst zonnig en zomers warm, met maxima rond 25 graden in het centrum. Later ontstaan er op de nadering van een koufront, stapelwolken die kunnen uitgroeien tot onweersbuien. Na de doortocht van een regenzone komen we terecht in gevoelig frissere oceaanlucht. De maxima liggen dan nog rond 17 graden in het centrum. Het tijdstip waarop het front doortrekt is nog onzeker.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo