Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   17 april 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Dinsdag 17 april wordt een zonnige dag met hooguit wat lichte sluierbewolking of wat schapenwolkjes. Het wordt ook al vrij warm voor de tijd van het jaar met maxima van 16 tot 18 graden op de Ardense Hoogten en van 19 tot 21 graden elders in het land. De wind waait uit het zuiden en trekt aan tot matig.
Vanavond en vannacht blijft het vrijwel helder bij minima tussen 5 en 9 graden. De wind wordt zwak uit zuidelijke of veranderlijke richtingen.

Woensdag zorgt een kern van hoge luchtdruk over Duitsland voor zonnig en warm weer over onze streken. We halen maxima van 20 graden in de Hoge Venen tot 25 graden in het centrum van het land. Er waait een zwakke tot matige wind uit oost tot zuidoost.

Ook donderdag blijft het zonnig en warm met maxima van 22 of 23 graden in de Ardennen tot 25 graden elders of lokaal nog wat meer. De zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind wordt later zwak en veranderlijk. Op het einde van de namiddag kan er aan de kust een noordelijke tot noordoostelijke zeebries opsteken zodat het daar snel frisser wordt.

Vrijdag verwachten we nog steeds droog weer met zon maar soms ook wolkenvelden bij maxima van 22 tot 25 graden. Aan zee wordt het gevoelig frisser met hoogstens maxima tot 16 graden. De wind draait tijdelijk naar het noorden tot het noordoosten.

Tijdens het weekend blijft het droog en overwegend zonnig. Over het zuiden is een lokale bui niet uitgesloten. De maxima schommelen in het binnenland tussen 20 en 24 graden. Aan zee blijft het koeler.

Maandag kan het kwik mogelijk nog klimmen tot boven 20 graden, maar de kans op buien, eventueel met onweer, wordt groter.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo