Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   14 maart 2018 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 14 maart is er kans op lokale mistbanken en hier en daar enkele rijmplekken. Overdag krijgen we droog weer met een afwisseling van zon en wolken. Het wordt zachter met maxima tussen 7 graden in de Hoge Venen en 12 graden in het centrum en het westen. De wind waait zwak en later matig uit zuid krimpend naar zuidoost.
Vanavond en in het begin van volgende nacht zijn de opklaringen breed. In de loop van de nacht neemt de hoge bewolking vanaf de Franse grens toe, maar blijft het droog. De minima liggen tussen 1 en 6 graden. Er waait een matige, in de Ardennen en aan zee soms een vrij krachtige zuidoostelijke wind.

Donderdag begint met hoge wolken, behalve in de buurt van de Franse grens waar ook al lage en middelhoge wolken zullen aanwezig zijn. Later neemt de bewolking overal toe en trekt een neerslagzone met regen en buien het land binnen vanuit het zuidwesten. Maxima tussen 5 of 6 graden op de Ardense hoogten en 11 graden in het westen van het land. De wind waait matig en in Hoog-BelgiŽ soms vrij krachtig uit zuidwestelijke richtingen.

Vrijdag zijn er soms een paar korte opklaringen, maar meestal is het zwaarbewolkt met buien. Het is vrij zacht met maxima van 7 tot 12 graden bij een eerder zwakke wind. Op het einde van de dag draait de wind naar het noordoosten, wat de voorbode is van een gevoelige weersverandering.

Zaterdag wordt het flink kouder met zelfs kans op sneeuw, vooral dan in het noorden. De maxima liggen in vele streken rond het vriespunt. Bovendien waait er een strakke oosten- tot noordoostenwind.

Zondag en maandag wordt het opnieuw droog en zonniger maar blijft het koud met maxima tot +1 of +2 graden in het centrum van het land. De oosten- tot noordoostenwind blijft koud aanvoelen.

Dinsdag wordt het mogelijk enkele graden zachter maar neemt ook de kans (winterse) neerslag wat toe.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo