Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   17 november 2017 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Vrijdag 17 november wordt het zonnig met soms wolkenvelden. Geleidelijk neemt de bewolking toe, maar het blijft overal droog. De maxima liggen rond 6 graden in de Hoge Venen, rond 9 graden in het centrum en rond 10 graden in het westen. De wind waait zwak, eerst uit de noordelijke sector, later meestal uit veranderlijke richting. Aan zee waait de wind matig uit noord, krimpend naar noordwest.
Komende nacht blijft het droog met brede opklaringen en stilaan meer wolken. De minima liggen tussen -2 en +2 graden ten zuiden van Samber en Maas, rond 3 graden in het centrum en 7 graden aan zee. Over het zuidelijk deel van het land is de wind zwak en veranderlijk. Elders is hij eerst zwak uit veranderlijke richting en later soms matig uit het zuidwesten.

Zaterdag zijn er eerst nog opklaringen. Geleidelijk neemt de bewolking toe en over het noorden kan er in de loop van de namiddag wat lichte neerslag vallen. 's Nachts stijgt ook in de andere streken de kans op wat neerslag en in de Hoge Venen kan die wat winters worden. De maxima liggen tussen 3 graden in de Hoge Venen en 9 of 10 graden aan zee. De westen- tot zuidwestenwind is matig en aan de kust soms vrij krachtig.

Zondag wordt het wisselvallig met hoofdzakelijk over het noorden en het oosten van het land buien. In Hoog-België is 's ochtends wat sneeuw mogelijk. Ook later op de dag kunnen de buien er nog een winters karakter hebben. Het is wat kouder met maxima van 2 graden in de Hoge Venen tot 9 graden aan de kust.

Van maandag tot donderdag verwachten we vaak veel wolken en perioden van regen of buien. Tussendoor zijn er ook drogere episodes met meer opklaringen. Het wordt geleidelijk zachter en donderdag komt het kwik mogelijk uit rond 12 graden, wat zacht is voor de tijd van het jaar. Donderdag kan het evenwel stevig waaien uit het zuidwesten.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo