Weersverwachting voor de komende dagen

  BE   6 september 2017 Bron: KMI
Weersverwachting voor de komende dagen
Woensdag 6 september is het aanvankelijk nog zwaarbewolkt en over het oosten van het land zal nog wat regen of een bui vallen. In het westen is het meestal droog met geleidelijk enkele opklaringen. In de loop van de dag wordt het overal droog met de meeste opklaringen in het westen en noorden van het land. Het blijft vrij fris met maxima van 14 tot 16 graden in de Ardennen en van 17 tot 19 graden elders in het land. In het binnenland waait de wind meestal matig uit het westen, aan zee soms vrij krachtig uit west tot noordwest. In de nacht naar donderdag blijft het overwegend droog. Eerst is er nog veel bewolking maar later in de nacht zijn er brede opklaringen en kan het plaatselijk nevelig worden. De minima liggen tussen 7 en 9 graden in de Ardennen, rond 11 graden in het centrum en 14 of 15 graden aan zee. De wind neemt af en waait zwak tot soms matig en krimpt naar het zuidwesten.

Donderdag zorgt een zwakke wig van hoge luchtdruk voor rustiger weer. Enkele opklaringen wisselen af met zwaarbewolkte momenten. In de namiddag kunnen er her en der enkele buitjes vallen, maar op de meeste plaatsen zal het droog blijven. De maxima liggen tussen 15 en 20 graden bij een matige en aan zee soms vrij krachtige wind uit het zuidwesten.

Vrijdag wordt het zwaarbewolkt tot betrokken met langdurige regen. Daarbij staat er een vrij krachtige en aan zee krachtige wind uit het zuidwesten. We halen amper 14 tot 17 graden.

Zaterdag verlaat de regenzone 's ochtends het oosten van het land. We krijgen in de loop van de dag nog een reeks buien te verwerken bij een meestal gedeeltelijk tot zwaarbewolkte lucht. De maxima liggen tussen 14 en 17 graden en de wind is meestal matig uit het zuidwesten.
Zondag is het eerst wisselend bewolkt met her en der enkele buien. Het wordt maximaal 13 tot 17 graden. In de avond en nacht trekt een nieuwe regenzone over het land en neemt de windkracht toe van matig tot krachtig.

Maandag krijgen we guur weer met veel wind en regen en buien. De temperaturen blijven steken rond 12 tot 16 graden. Aan zee kan de wind tijdelijk stormachtig worden.
Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo