Vilvordit wordt Tyles en opent 2.100 m² nieuwe belevingsruimte

  BE   1 februari 2019 Bron: Wavemakers
Vilvordit wordt Tyles en opent 2.100 m² nieuwe belevingsruimte
© toope.be
Sinds begin januari gaat de specialist in keramische tegels Vilvordit verder onder een nieuwe naam: Tyles. Behalve een rebranding is er ook een nieuwe showroom. Met een totale oppervlakte van 2.100 m² behoort deze showroom tot de grootste van het land. Al spreekt vooral de compleet nieuwe aanpak tot de verbeelding: verschillende opstellingen en wanden creëren een totaalinterieur. Vloerders, professionals en architecten ontdekken in deze belevingsruimte de ontelbare mogelijkheden die er zijn met tegels in alle vormen, stijlen en toepassingen. Daarnaast vindt ook elke (ver)bouwer hier de nodige inspiratie.

De tegelspecialist uit Zellik kiest er volop voor om trendsetter te zijn én te blijven. Met een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl en vooral een totaal nieuwe showroom. Tenslotte is de (ver)bouwer van vandaag niet die van twintig jaar geleden. En ook de verwachtingen van de sector zelf liggen almaar hoger.

Fabienne Royaux, marketingmanager Tyles: “De Belg blijft een kwalitatief afgewerkte woning hoog in het vaandel dragen, maar bouwt niet per se meer een woning voor het leven. Mensen verhuizen vaker, naargelang de levensfase waarin ze zich bevinden. Ook de renovatietrend maakt dat er vaker wordt gekozen voor een nieuwe vloer of betegeling. Om de tien of vijftien jaar is geen uitzondering. De consument is ook beter geïnformeerd en kritischer dan vroeger. En vooral: de mensen willen een belangrijke interieurinvestering zien en voelen.”

Beleving en inspiratie troef

Daartoe krijgen ze in de nieuwe showroom, inclusief een ruimte apart voor supergrote formaten, alle mogelijkheden. Na jaren voorbereiding en een investering van een miljoen euro is de showroom een heuse belevingsruimte geworden: een ode aan de keramiek, verdeeld over twee verdiepingen. Klassiek, landelijk, modern… sober of net heel kleurrijk: de inspiratie is alomtegenwoordig. De nieuwe slogan van Tyles luidt niet voor niets ‘Tiles for all kinds of styles’.

Beneden vindt de bezoeker tientallen uitgewerkte woonruimtes die zijn opgebouwd zoals een huis. Met alle mogelijke maten, vormen, stijlen en de nieuwste toepassingen; zoals een keukentablet en spatwand uitgevoerd in hetzelfde keramisch materiaal als de vloer. Van heel kleine mozaïeken tot tegels van 120 op 120 cm. De showroom bevat ook een ‘boetiek’ met de heel speciale collecties.

Place to be voor keramische tegels ligt voortaan in Zellik
© toope.be

Grote getallen

De tweede verdieping is speciaal ontworpen om de voorkeuren die de klant heeft samengesteld te vergelijken. Daar werd gekozen voor een gigantische bibliotheek van losse tegels aangevuld met meer dan vierhonderd panelen, en dat in combinatie met speciale ‘werkzones’ waarin tegels op een vloer en tegen een wand kunnen worden uitgelegd, gepresenteerd en gekeurd. De vele ramen geven het nodige daglicht, en daarnaast zorgt ook de uitgekiende installatie door Delta Light voor de perfecte belichting.

“Naast ons eigen huismerk bstone is van onze partnermerken voor alle relevante series een los staal beschikbaar, ook in de minder courante kleuren. Zo goed als alles wat mensen hiervan online zien, kunnen ze bij ons in het echt bekijken. Om het in cijfers uit te drukken: Tyles heeft 2500 verschillende referenties in huis. Als je deze kwantiteit combineert met de kwaliteit van onze unieke showroomopstelling én het deskundig advies van onze medewerkers, dan kunnen professionals ervan op aan dat we hen en hun klanten meer dan ooit levensecht begeleiden in hun keuze,” vertelt Fabienne Royaux niet zonder enige trots.

Met een kick-offevenement op 31 januari en daaropvolgende events in februari en maart worden alle professionals uitgenodigd om kennis te maken met Tyles, de nieuwe showroom en het aanbod. Zowel plaatsers als architecten zien dan in levenden lijve waarom Tyles meer dan ooit de place to be is voor keramische tegels. Ze horen er bovendien uit eerste hand hoe de logistieke voorsprong van de groothandel die Tyles ook is, zorgt voor de snelle levertijden waarvoor het bekend staat.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo