Bedrijfsnieuws

Viabuild neemt Asbestos Removal & Fireproofing over

Met de overname van Asbestos Removal & Fireproofing zet Viabuild Group haar uitbouw verder. De groep haalt met deze acquisitie de waardevolle knowhow en expertise van de marktleider op vlak van asbestverwijdering en passieve vuurbescherming in huis. Bob Rottiers, gedelegeerd bestuurder van Asbestos Removal & Fireproofing, komt binnen Viabuild aan het hoofd van de succesvolle business unit Grond- en Sloopwerken.

Sedert 2013 voert Viabuild Group (Mechelen) haar activiteiten onder deze nieuwe naam. De onderneming is één van de belangrijkste spelers op vlak van wegenbouw, rioleringswerken, grondverzet en sloop- en afbraakwerken.

CEO Carl van den Eynde: “Deze acquisitie past perfect in onze strategie om te groeien door overnames. Asbestverwijdering is een rendabele nicheactiviteit en een ideale aanvulling op de bestaande activiteiten binnen onze tak grond- en sloopwerken.”

Ook Bob Rottiers bevestigt het win-winkarakter voor beide partijen: “Enerzijds keek Viabuild uit naar het binnenhalen van een specialist in asbestverwijdering en -sanering, anderzijds kan Asbestos Removal & Fireproofing zich voortaan onder de vleugels van een sterke groep verder ontplooien.”

Synergie

Het bundelen van de krachten van beide ondernemingen leidt op korte termijn tot de ontwikkeling van een completer aanbod. Dochteronderneming Stallaert die zich binnen Viabuild Group toelegt op de activiteit grond- en sloopwerken, zal zich dankzij de overname nog meer kunnen toeleggen op de markt van de industriële klanten.

Met de overname krijgen ook de 77 arbeiders en 17 bedienden van Asbestos Removal & Fireproofing een plaats binnen Viabuild. Naast de activiteiten wordt ook het volledige machinepark overgenomen. Financiële details van de overnametransactie worden niet bekendgemaakt.

Ook interessant


Build for Life