Veranda - Overkappingen

Vergroot jouw woonplezier met een veranda

Vergroot jouw woonplezier met een veranda
Wil jij de leefruimte van jouw woning vergroten? Dan kun je natuurlijk kiezen voor een aanbouw, maar heb je al eens nagedacht over een veranda? Een veranda zorgt voor meer ruimte in combinatie met het buitenleven. Wanneer je een veranda aan jouw woning bouwt kun je elk moment van het jaar genieten van buiten. Tijdens de zomermaanden organiseer je eenvoudig een heerlijke barbecue. Tijdens de wintermaanden drink je een heerlijke glühwein onder de veranda met een heerlijk dekentje. Door een veranda te kopen kunnen alle buitenactiviteiten altijd doorgaan, ongeacht het weer. De afgelopen jaren zien we dat er steeds meer veranda’s gekocht worden in Nederland en dat is natuurlijk niet voor niks.

Voordelen van een veranda

Door het kopen van een veranda aan huis kun je jouw woonplezier enorm vergroten. Maar er zitten nog meer voordelen aan het kopen van een veranda;
  • Een veranda wordt gezien als een groot pluspunt van een woning. Dat betekent dat de woningwaarde stijgt wanneer jij een veranda bouwt. Wanneer de veranda goed geplaatst wordt, stijgt de woningwaarde ongeveer met dezelfde waarde als de aanlegkosten. In zekere zin kost het je dus helemaal niets!

  • Je zit altijd lekker droog. Heb jij een gezellige barbecue of een verjaardag die je in de tuin wil houden georganiseerd, gaat het regenen. Het zal niet de eerste keer zijn dat alle gezelligheid letterlijk in het water valt. Met een veranda kunnen jouw buitenactiviteiten altijd doorgaan.

  • Het allergrootste voordeel van een veranda is natuurlijk de extra leefruimte die je creëert. Je bouwt als het ware een extra leefruimte aan jouw woning.

  • Door middel van een veranda combineer je eenvoudig het binnen- en het buitenleven. De grens tussen binnen en buiten wordt met een veranda vervaagd.

  • Met een veranda haal je meer licht naar binnen in jouw woning. In de meeste gevallen worden veranda’s gebouwd met grote glasplaten waardoor je de natuur én het daglicht in huis haalt. Veel daglicht wordt door de meeste mensen als zeer prettig ervaren. Het heeft een positieve werking op jouw humeur en zorgt ook nog eens voor een goed dag- en nachtritme.

Welk materiaal kies je

Wanneer je besluit om een veranda te kopen heb je natuurlijk te maken met verschillende materiaalsoorten. Hout, glas en aluminium worden het meest gebruikt voor een veranda. Hoewel hout nog altijd erg populair is voor de veranda, is aluminium ook een hele goede optie. Aluminium heeft namelijk een lange levensduur. Hoewel het een licht materiaal is, is aluminium evengoed ontzettend sterk. De verschillende weersinvloeden hebben amper invloed op het materiaal. Hierdoor gaat jouw veranda gemakkelijk tientallen jaren mee. Daarnaast is aluminium ontzettend onderhoudsvriendelijk, je hoeft er amper naar om te kijken. Wanneer je jouw aluminium veranda twee keer per jaar met een sopje schoonmaakt is dat al voldoende.

Zoals je ziet zitten er behoorlijk wat voordelen aan het aanschaffen van een veranda. Het is daarom zeker aan te raden om te kijken naar de mogelijkheden wanneer jij jouw woonplezier wil vergroten. Hoewel je in de meeste gevallen geen vergunning nodig hebt voor de bouw van een veranda is het aan te raden dit altijd even te checken.

Ook interessant