Ventilatie

Ventileren en verwarmen in harmonie met Renson Systeem E+

Vraaggestuurde ventilatie in combinatie met warmtepomptechnologie voor sanitair warm water en ruimteverwarming - een E-peilreductie tot 33 punten! Renson ontwikkelt al jaren systemen die streven naar een gezond binnenklimaat en tegelijk rekening houden met de vraag naar een steeds lager wordend energieverbruik in woningen. Vanaf 1 januari moeten architecten en consumenten bij de bouw van een nieuwe woning naast het strenger E-peil (E60) ook nog eens verplicht gebruik maken van hernieuwbare energie. Met zijn ventilatiesysteem C+ en de Healthbox (Smartzone) introduceerde Renson al een oplossing, die dankzij de vraagsturing voor een drastische verlaging van het energieverbruik in woningen zorgt. Met het nieuwe Systeem E+ gaat de ventilatiespecialist uit Waregem nog een stap verder. De warme extractielucht wordt hier immers gecombineerd met buitenlucht, die dan door de hernieuwbare energiebron in het systeem gebruikt wordt om sanitair warm water en ruimteverwarming te produceren.

Vraaggestuurde ventilatie

Renson Systeem E+Ventilatiesysteem E+ combineert de continue toevoer van verse lucht in de droge leefruimtes via zelfregelende ventilatieroosters met de mechanische afvoer van vervuilde lucht in zowel de natte als de droge ruimtes via een centrale afvoerventilator. Deze ventilator wordt op zolder of in een technische ruimte gemonteerd. In de afvoerruimtes ziet de gebruiker enkel design afvoermonden uit aluminium. Deze ventilator is in staat om iedere vochtige en droge ruimte correct te ventileren. Dynamische sensoren analyseren 24 uur per dag de afvoerlucht op CO2 of vocht en/of VOC’s (vluchtige organische stoffen) passen zo op een intelligente manier het ventilatieniveau aan de daadwerkelijke behoefte van de gebruikers aan. Zo garandeert Renson een gezonde binnenlucht in elke ruimte.

Productie van sanitair warm water en ruimteverwarming

In tegenstelling tot ventilatiesysteem C+, waar de vervuilde ventilatielucht onmiddellijk wordt afgevoerd, wordt de extractielucht bij Systeem E+ volledig gerecupereerd als hernieuwbare bron voor de ingebouwde warmpomptechnologie. Dit systeem omvat een perfect geïsoleerd buffervat van 200 liter (2 – 4 personen) of 300 liter (4 – 6 personen) voor het sanitair warm water. Het systeem vormt de basis van een hybride opstelling en wordt gecombineerd met een andere klassieke warmtebron, zoals een condenserende gasketel. Is de vraag voor warmte op een bepaald moment hoger dan het beschikbare hernieuwbare warmtevermogen, dan activeert Systeem E+ de klassieke warmtebron. De ingebouwde Energy Analyser zal hierbij telkens de meest voordelige energiebron kiezen. Bovendien kan dit nieuwe systeem gemakkelijk verder uitgebreid worden met een thermische zonnecollector, waardoor de woning nog energiezuiniger wordt.

Conclusie

Dit Systeem E+ met zijn vraaggestuurde ventilatie en hernieuwbare warmteproductie zorgt voor een gezonde woning en een verlaging van het E-peil tot 33 punten. Kortom: met Systeem E+ van Renson is een woning klaar voor de toekomst!

Ook interessant