Vastgoed

Vastgoedbedrijf Growners neemt het TT-Center in Hasselt over

Vastgoedbedrijf Growners neemt het TT-Center in Hasselt over
Het Belgische vastgoedbedrijf Growners kondigt de aankoop aan van het Twee Torencenter of TT-Center in Hasselt, hun eerste aankoop van een grote commerciële ruimte. De overname werd afgerond met behulp van de internationale makelaar Jones Lang LaSalle. Het project van Growners is ambitieus: het gebouw van 20.000 m2 groot is nu vooral bestemd voor handelszaken. Dit zal nu worden uitgebreid met andere activiteiten zoals kantoren (businesscenter/coworking), horeca, cultuur en vrijetijdsbesteding.

Het Belgische bedrijf is van plan een eigen kantoor op te zetten in het TT-Center om volledig actief te blijven in dit ambitieuze project en tegelijkertijd de communicatie tussen Hasselt en de hoofdzetel te verzekeren. "We willen het TT-Center een tweede leven geven door het anders in te delen, rekening houdend met het DNA van het bestaande project. Door winkels en recreatiegebieden te combineren, is het ons doel om een echt ecosysteem te creëren waar iedereen iets naar zijn gading vindt. We hopen een nog groter publiek aan te trekken, met een grote focus op de 16-30 jarigen", zegt Eric Bastin, Managing Partner van Growners.

Een project om de stad Hasselt nieuw leven in te blazen

In het begin van dit jaar ondernam Hasselt verschillende initiatieven om zijn stad nieuw leven in te blazen en meer mensen naar het centrum van de stad te trekken. Helaas hebben de coronamaatregelen een einde gemaakt aan de vele activiteiten die gepland waren om de vernieuwing van de stad te vieren.

Het doel is een samenwerking te creëren tussen Growners en de stad Hasselt om dit project voor het einde van de Lockdown opnieuw op te starten. "De autoriteiten van de stad Hasselt, waaronder de burgemeester, willen de charmes van de stad zo veel mogelijk diversifiëren, voor zijn burgers maar ook voor de toeristen. Het TT-Center zal perfect in deze strategie passen en zal veel mensen aantrekken. Maar ook in de rest van de provincie, zien we nog een groot potentieel", zegt Steven Sagman, COO & Letting Coordinator van Growners.

Growners, een bedrijfsmodel gericht op een tweede leven geven aan vastgoedgebouwen

Met de overname van TT-Center zet Growners zijn strategie verder volgens een bedrijfsmodel dat al twaalf jaar lang goed zijn dienst bewijst. De strategie van Growners bestaat uit de opkoop van gebouwen of magazijnen en ze een tweede leven te geven door de indeling van de verschillende ruimtes te heroverwegen en ze vervolgens te verhuren en te verkopen aan bedrijven. Deze strategie is erop gericht om tegemoet te komen aan de groeiende vraag naar commerciële en bedrijfsruimtes op maat.

"80% van onze vastgoedprojecten bevinden zich in Vlaanderen en onze ligging dicht bij Brussel laat ons toe om in het hele land bereikbaar te blijven. Dankzij deze positie kunnen we met trots zeggen dat we een volledig Belgische vastgoedspeler zijn", besluit Eric Bastin, Managing Partner van Growners.

Ook interessant